Világfutball: Lang Ádám csapata nyerte meg a Ciprusi Kupát

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 20:08
null
Az Omonia nyerte meg a Ciprusi Kupát (Fotó: Twitter)
A szerda a nemzeti kupadöntők napja volt a kontinensen. Bulgáriában a Ludogorecé, Cipruson Lang Ádám csapatáé, az Omoniáé, Horvátországban a Hajduk Splité, Görögországban pedig az AEK Athéné lett a hazai kupa trófeája.

 

Cipruson viszonylag unalmas kupadöntőt láthattunk. Csaknem a lefújásig nem született gól, ám a 85. percben megtört a jég, és az iráni Karim Anszarifard megszerezte a vezetést Lang Ádám csapatának, az Omoniának, amely nem is engedte ki a győzelmet a kezéből.

A magyar légiós tagja volt csapata keretének, de nem lépett pályára.

Bulgáriában a Ludogorecnek nyolc perc se kellett, s már megszerezte a vezetést Caio Vidal góljával, a brazil ráadásul a 43. percben ismét betalált, kétgólosra növelve a razgradiak előnyét. A fordulás után továbbra is inkább a Ludogorec kezdeményezett, mégis közelebb tudott zárkózni a CSZKA Szófia, Ivajlo Csocsev volt eredményes az 59. percben. A Ludorogec is rátett még egy lapáttal, és a 83. percben Matias Tissera góljával bebiztosította győzelmét (3–1).

A görög bajnokság megnyerése után az AEK Athén a kupagyőzelmet célozta meg, de nem indult számára jól a döntő, már a hatodik percben emberhátrányba került. Ennek ellenére a 26. percben mégis az athéniak szerezték meg a vezetés, Harold Moukoudi szépen lőtt a bal alsóba. A folytatásban ugyan érzékelhető volt a PAOK emberelőnye (többet birtokolta a labdát, sokkal több kapura lövése is volt), a helyzeteit nem tudta pontosan befejezni, sőt az Athén növelni tudta előnyét. Paulo Fernandes a 92. percen vitte be a kegyelemdöfést (2–0).

Horvátországban már a harmadik percben a hálóban landolt a labda, de a gólt les miatt visszavonták, így a 62. percig kellett várni az első szabályos találatra. Ezt a Hajduk Split szerezte meg, s a 94. percben újabb góllal tette biztossá győzelmét (2–0).

CIPRUSI KUPA
DÖNTŐ
AEL–Omonia 0–1
(Anszarifard 85.)
Omonia: Lang Ádám kerettag volt, de nem lépett pályára.

BOLGÁR KUPA
DÖNTŐ
CSZKA 1948 Szófia–Ludogorec 1–3
(Csocsev 59., ill. C. Vidal 8., 43., Tissera 83.)

GÖRÖG KUPA
DÖNTŐ
AEK Athén–PAOK 2–0
(Moukoudi 26., P. Fernandes 90+2.)

HORVÁT KUPA
DÖNTŐ
Hajduk Split–Sibenik 2–0
(Melnjak 62., Livaja 90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik