Világfutball: az igazi Bundás Liga – 95–0-t és 91–1-et hoztak össze Sierra Leonéban

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.05. 20:48
null
Az igazi Bundás Ligát hozták össze Sierra Leonéban (Fotó: AFP)
A Sierra Leone-i Labdarúgó-szövetség (SLFA) két olyan mérkőzés kimenetelét vizsgálja, amelyek hihetetlen módon összesen 187 gólt hoztak – számolt be róla a BBC.

 

A Sierra Leone-i másodosztály két feljutásért küzdő csapata, a Kahunla Rangers és a Gulf FC nem bízta a véletlenre: több mint 90 gólt vágva mindkét csapat rommá verte ellenfelét a Premier League vasárnapi helyosztóján.

A Kahunla 95–0-ra múlta felül a Lumbebu Unitedet, míg a Gulf 91–1-re ütötte ki a Koquima Libanont, a Sierra Leone-i futball történetének két legnagyobb (utólag megsemmisített) győzelmét hozva össze.

Nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy az elképesztő gólzáporra azért volt szüksége a két győztes csapatnak, mert azonos pontszámmal álltak a tabellán, és csak a gólkülönbség döntött volna köztük. Ami még a végeredményeknél is megdöbbentőbb, hogy a félidő állása 2–0, illetve 7–1 volt; utóbbin – a Gulf találkozóján – le is kellett váltani(!) a bírót, mert megelégelte a látottakat, és nem volt hajlandó levezényelni a második játékrészt.

A szövetség mindkét eredményt azonnal megsemmisítette meccsmanipuláció gyanúja miatt, és vizsgálatot indított mind a négy érintett klub játékosai, vezetői, valamint a kijelölt játékvezetők ellen.

„Nem nézhetjük tétlenül, hogy ilyen kínos helyzet büntetlenül maradjon” – mondta Thomas Daddy Brima, az SLFA elnöke a BBC Sport Africának.

Afrikában korábban is láthattunk már furcsaságokat, júniusban például arról számoltunk be, hogy a dél-afrikai harmadosztály utolsó fordulójában 41 öngól is esett.

A Guinness Rekordok Könyve szerint egy 2002-es madagaszkári bajnoki mérkőzés tartja a csúcsot. A szigetország bajnoki címről dönteni hivatott rájátszásban a címvédő SO l'Emyrne 149–0-ra kikapott a bajnoki címet ettől függetlenül elhódító Ademától. A SOE játékosai így kívántak tiltakozni az őket sújtó játékvezetői ítéletek ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik