CS. B. 2022.07.05 20:48 Frissítve: 2022.07.07 07:14

Világfutball: az igazi Bundás Liga – 95–0-t és 91–1-et hoztak össze Sierra Leonéban

A Sierra Leone-i Labdarúgó-szövetség (SLFA) két olyan mérkőzés kimenetelét vizsgálja, amelyek hihetetlen módon összesen 187 gólt hoztak – számolt be róla a BBC.

Az igazi Bundás Ligát hozták össze Sierra Leonéban (Fotó: AFP)

 

A Sierra Leone-i másodosztály két feljutásért küzdő csapata, a Kahunla Rangers és a Gulf FC nem bízta a véletlenre: több mint 90 gólt vágva mindkét csapat rommá verte ellenfelét a Premier League vasárnapi helyosztóján.

A Kahunla 95–0-ra múlta felül a Lumbebu Unitedet, míg a Gulf 91–1-re ütötte ki a Koquima Libanont, a Sierra Leone-i futball történetének két legnagyobb (utólag megsemmisített) győzelmét hozva össze.

Nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy az elképesztő gólzáporra azért volt szüksége a két győztes csapatnak, mert azonos pontszámmal álltak a tabellán, és csak a gólkülönbség döntött volna köztük. Ami még a végeredményeknél is megdöbbentőbb, hogy a félidő állása 2–0, illetve 7–1 volt; utóbbin – a Gulf találkozóján – le is kellett váltani(!) a bírót, mert megelégelte a látottakat, és nem volt hajlandó levezényelni a második játékrészt.

A szövetség mindkét eredményt azonnal megsemmisítette meccsmanipuláció gyanúja miatt, és vizsgálatot indított mind a négy érintett klub játékosai, vezetői, valamint a kijelölt játékvezetők ellen.

„Nem nézhetjük tétlenül, hogy ilyen kínos helyzet büntetlenül maradjon” – mondta Thomas Daddy Brima, az SLFA elnöke a BBC Sport Africának.

Afrikában korábban is láthattunk már furcsaságokat, júniusban például arról számoltunk be, hogy a dél-afrikai harmadosztály utolsó fordulójában 41 öngól is esett.

A Guinness Rekordok Könyve szerint egy 2002-es madagaszkári bajnoki mérkőzés tartja a csúcsot. A szigetország bajnoki címről dönteni hivatott rájátszásban a címvédő SO l'Emyrne 149–0-ra kikapott a bajnoki címet ettől függetlenül elhódító Ademától. A SOE játékosai így kívántak tiltakozni az őket sújtó játékvezetői ítéletek ellen.

2022.08.15 15:44:31

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A kupadöntőben legyőzte mostani ellenfelét az OSK, a jubileumi bajnokin nem született gól.

2022.08.14 18:30:13

Minden más foci R. Gy.

Hiába minden, továbbra sem megy az Eszéknek, csak egy pontot szerzett hazai pályán.

2022.08.13 17:03:33

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

A négy forduló után veretlen topolyaiak az előző két meccsükön így összesen egy pontot szereztek.