Videó: a Real középpályása „magával összejátszva” fejelt gólt 12 méterről

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 14:25
null
Federico Valverde szép lövése után saját kipattanóját fejelte be (Fotó: Getty Images)
Nem akármilyen góllal jelentkezett a Japán elleni felkészülési mérkőzésen a spanyol Real Madrid uruguayi középpályása, Federico Valverde. Az 1–1-es döntetlennel végződő mérkőzés 38. percében egy jobb oldali beadás után a középpályás gyönyörű mozdulattal vette célba a kaput, de a labda csak a kapufát találta el, viszont a kipattanó is Valverde elé került, aki az ismétlést 12 méterről fejelte az ázsiai csapat kapujába.


Dél-Korea válogatottja pedig Ulszanban vívott felkészülési mérkőzést Kolumbiával, s az ázsiai csapat a Tottenham sztárjának, Szon Hung Minnek a duplájával a szünetben 2–0-ra vezetett, de a második játékrész elején néhány perc leforgása alatt ledolgozták hátrányukat James Rodríguezék – 2–2-es döntetlenre végződött a mérkőzés.

SZON HUNG MIN GÓLJAI





Ausztrália szintén felkészülési mérkőzést vívott az ugyancsak vb-résztvevő Ecuadorral. A vendég dél-ameriakiak Jackson Irvine 12. percben szerzett góljával kerültek hátrányba, de alig tíz perccel később Félix Torres egyenlített. A vendéglátó viszont a szünet előtt Awer Mabil révén ismét megszerezte a vezetést, előnyét pedig nem nemcsak megtartotta, hanem Garang Kuol révén növelte is, és 3–1-re nyert.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Japán–Uruguay 1–1 (Nisimura 76., ill. F. Valverde 38.)
Dél-Korea–Kolumbia 2–2 (Szon 10., 45+2., ill. J. Rodríguez 46., Carrascal 49.)
Ausztrália–Ecuador 3–1 (J. Irvine 12., Mabil 32., Kuol 84., ill. Félix Torres 23.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik