Vb 2022: „Szörnyű volt, amit láttam” – a szlovákok a fejüket fogják a Málta elleni iksz után

Vágólapra másolva!
2021.03.28. 10:13
null
A szlovákok nem bírtak Máltával (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a szlovákok 2–2-es döntetlenre végeztek Máltával világbajnoki selejtezőn Nagyszombatban. A találkozó után a hazaiak igencsak kritikusan értékeltek.

„Szörnyű volt, amit láttam. Nem akartam hinni a szememnek“ – mondta a szünetben kétgólos hátránynál a korábbi szlovák válogatott Róbert Vittek, aki nagyon sokáig volt a nemzeti csapat legjobb góllövője, és a pályafutása alatt Debrecenben, a DVSC-ben is futballozott.

Ugyan a fordulás után feljavult a hazaiak játéka, de a 2–2-es végeredmény óriási csalódás.

„Így nem lehet játszani, az első félidőt átaludtuk. El kell gondolkodnia mindenkinek. Szomorú, hogy Málta ellen csak döntetlent értünk el. Nem dumálni kell, hanem játszani. Nem szeretném keményebb szavakkal illetni a mai teljesítményünket” – fogalmazott lapunknak Milan Skriniar, az Inter játékosa.

Bebizonyosodott, hogy a szerdai, ciprusi döntetlen nem volt véletlen, nagyon mélyre süllyedt a szlovák labdarúgás.

„El kell gondolkodnunk a játékosok minőségéről. Mi sajnos nem tudunk hatékonyan játszani az átlagos játékerőt képviselő csapatok ellen. Nem szeretnék kifogást keresni, de ma kilenc játékosunk hiányzott, akiket nem tudtunk pótolni” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón a szlovákok szövetségi kapitánya, Stefan Tarkovic.

Ismét bebizonyosodott, hogy Marek Hamsíktól függ a szlovák válogatott. A Napoli korábbi játékosa ugyan nemsokára már 34 éves lesz, és a pályafutása vége felé jár, de még mindig pótolhatatlan.

Málta ellen végig a pályán volt a ferencvárosi Róbert Mak, ő végezte el a szabadrúgást, illetve a szögletet, amelyből a szlovákok a két góljukat szerezték.

Nem is tudom, mit mondjak… Ez nem történehetett volna meg. A válogatott mezében ez volt a legnagyobb csalódás számomra. Nagyon nem ment a játék az első félidőben. Azt hiszem, sokat elárul a teljesítményünkről, hogy negyvenöt perc alatt nem találtuk el a kaput. A fordulás után ugyan feljavultunk, de ez csak döntetlenre volt elég. Nem marad más nekünk, mint kedden legyőzni a nagyon erős orosz csapatot“ – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Mak.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
Szlovákia–Málta 2–2
(Strelec 49., Skriniar 53., ill. Gambin 16., Satariano 20.)
Oroszország–Szlovénia 2–1 (Dzjuba 26., 35., ill. Ilicic 36.)
Horvátország–Ciprus 1–0
(Pasalic 40.)

AZ ÁLLÁS
1. Oroszország 2 2 5–2 +3 6
2. Szlovénia 2 1 1 2–2 0 3
3. Horvátország 2 1 1 1–1 0 3
4. Szlovákia 2 2 2–2 0 2
5. Ciprus 2 1 1 0–1 –1 1
6. Málta2 113–5–21

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik