M. D. 2021.04.13 22:04 Frissítve: 2021.04.22 21:03

Vb 2022: a CR góljánál hibázó partjelzőnek megköszönték a munkáját

Kikerült Danny Makkelie játékvezető csapatából az a holland partjelző, aki nem vette észre, hogy Cristiano Ronaldo gurításánál a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon a márciusi Szerbia–Portugália világbajnoki selejtezőn – számolt be róla az nos.nl című holland portál.

 

Mario Diksnek sokba került a belgrádi hiba (Fotó: Getty Images)

 

Mint emlékezetes, a 93. percben jártunk a belgrádi vb-selejtezőn, amikor Cristiano Ronaldo lövésénél Sztefan Mitrovics már csak a gólvonalon túlról tudta kikanalazni a labdát, ám Mario Diks partjelző nem jelezte Danny Makkelie játékvezetőnek, hogy gól született volna, így ment tovább a játék, és maradt a lefújásig a 2–2-es eredmény.

AZ OMINÓZUS ESET

Négy nappal a meccs után Makkelie közölte kollégájával, hogy nem szeretne tovább vele dolgozni. Nem teljesen egyértelmű, hogy a 38 esztendős holland játékvezető a szerbiai hibája miatt „mondott fel” asszisztensének, de naivitás lenne azt gondolni, hogy nem játszott közre ez az eset.

 
FERNANDO SANTOS: A JÁTÉKVEZETŐ BOCSÁNATOT KÉRT, AMIÉRT NEM ADTA MEG RONALDO GÓLJÁT

„Március harmincegyedikén Makkelie közölte velem, hogy másik partjelzővel szeretné folytatni a munkát, mert az együttműködésünkbe vetett bizalom elveszett – idézi a holland portál Dikset, aki a tavalyi Európa-liga-döntőben, valamint idén februárban a katari klubvilágbajnokságon is segítette Makkelie munkáját. – Nagyon nagy csalódás ez nekem közvetlenül az Európa-bajnokság előtt. Nagyobb támogatást, megértést és bizalmat reméltem az elmúlt évek sikerei után.”

Diks helyét Jan de Vries veszi át Makkelie csapatában.

„A lehető legkevesebbet szeretnék erről beszélni – felelte Makkelie az Algemeen Dagblad megkeresésére. – Ez a csapatunk belső ügye. Éveken át dolgoztam Marióval, nehéz döntés volt, de külön utakon folytatjuk tovább.”

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.

2021.05.11 12:44:37

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

Holland beteljesülés, spanyol duplázás és az Európa-bajnokságok legnagyobb stratégái.

2021.05.11 18:54:04

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Kleinheisler László remekbe szabott gólpasszal, Gyurcsó Ádám elegáns góllal vette ki a részét a győzelemből.

2021.05.10 22:33:43

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Több évtizedes ellentmondása az elitfutballnak, hogy a drukkerek érzelmileg, a vezérek pedig gazdaságilag közelítenek a játékhoz.

2021.05.10 13:05:51

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A szentgyörgyiek a FCSB és a Craiova után a listavezető CFR-t is legyőzték.