Vb 2022: A játékvezető bocsánatot kért, amiért nem adta meg Ronaldo gólját – Santos

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.03.28. 14:04
A portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos még a pályán jelezte Danny Makkelie játékvezetőnek, hogy megfosztotta Cristiano Ronaldót és csapatát egy szabályos, győztes góltól a Szerbia elleni, így 2–2-es döntetlennel véget ért világbajnoki selejtezőn. A holland bíró a felvételt látva elismerte hibáját, és az öltözőbe ment bocsánatot kérni.



A Szerbia–Portugália vb-selejtező utáni sajtótájékoztatón Fernando Santos elárulta: Danny Makkelie játékvezető bocsánatot kért tőle, mert nem adta meg a mérkőzés hosszabbításában Cristiano Ronaldo szabályos gólját, ami a portugálok győzelmét jelentette volna.

„A játékvezető bocsánatot kért tőlem az öltözőben, és elmondta, hogy szégyelli magát. Már a pályán is mondta nekem, hogy megnézi a felvételt, és ha igazam van, akkor felkeres, hogy bocsánatot kérjen. És így is történt. Ez a második eset, hogy egy selejtezősorozatban bocsánatot kérnek tőlem a mérkőzés után. Nem lehet, hogy egy ilyen fontos sorozatban ne legyen VAR vagy gólvonal-technológia. A labda fél méterrel volt túl a gólvonalon, egyértelmű eset volt. Ez elég nagy probléma, mert így csak döntetlent játszottunk. A játékvezetők emberek, követhetnek el hibákat, de éppen ezért kellene itt is használni a VAR-t vagy a gólvonal-technológiát.”

Santos a videobirót hiányolja (Fotó: AFP)
Santos a videobirót hiányolja (Fotó: AFP)

A tréner kitért Ronaldo reakciójára is, aki annyira dühös volt, hogy a földre dobta a csapatkapitányi karszalagot.

„Nem láttam, úgyhogy nem tudom pontosan, mi történt. Azt mondják, rosszul reagált, de ez történik, ha valaki győztes gólt szerez Portugáliának, aztán elveszik tőle. De az esetet nem láttam.”

Természetesen Ronaldo sem hagyta szó nélkül az esetet, közöségi oldalain jelezte: úgy érzi, hogy egy egész nemzetet megkárosítottak.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
A-CSOPORT

Szerbia–Portugália 2–2 (A. Mitrovics 46., Kosztics 60., ill. Diogo Jota 11., 36.)
Kiállítva: Milenkovics (Szerbia, 92.)

AZ ÁLLÁS
1. Szerbia 2 1 1 5–4 +1 4
2. Portugália 2 1 1 3–2 +1 4
3. Luxemburg 1 1 1–0 +1 3
4. Azerbajdzsán 1 1 0–1 –1 0
5. Írország2 22–4–20
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik