U21-es Eb: Dárdai játékosa és Gulácsi csapattársa is a francia keretben

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.03.16. 12:00
null
Mattéo Guendouzi (jobbra) és Colin Dagba is tagja az Eb-re készülő francia U21-es válogatottnak (Fotó: AFP)
A jövő héten kezdődő, Magyarországon és Szlovéniában megrendezésre kerülő U21-es Eb-re készülő csapatok közül a magyar válogatott, illetve csoportellenfelei kereteit már közöltük, ahogy az Eb-esélyes csapatok közül az angolok, az olaszok és a spanyolok névsorát is. Most lássuk az Eb-esélyesek közül a mérkőzéseit Szombathelyen és Gyirmóton játszó franciák és a szintén esélyesnek számító, portugálok keretét.

 

A francia és a portugál korosztályos válogatott kerete magyar szempontból azért is érdekes, mert a nyári felnőtt Európa-bajnokságon Portugália és Franciaország is a magyar válogatott ellenfele lesz, így előfordulhat, hogy a jövő héten kezdődő U21-es Eb-n szereplő játékosok közül többeket a nyári, felnőtt Eb-n is viszontláthatunk.

Az U21-es Eb-n a franciák a C-csoportban szerepelnek, Dánia, Izland és Oroszország társaságában, a mérkőzéseiket Szombathelyen és Gyirmóton játsszák. A portugálok a D jelű négyesben szerepelnek Szlovéniában, Angliával, Horvátországgal és Svájccal egy csoportban.

A franciák keretében megtaláljuk Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik lipcsei csapattársát, a védő Ibrahima Konatét és Dárdai Pál játékosát, a Herthában az Arsenal kölcsönjátékosaként szereplő Mattéo Guendouzit. Egyúttal a franciáknál léphet majd pályára a torna két, a Transfermarkt által legértékesebbnek tartott játékosa, a Rennes 18 éves középpályása, a 60 millió eurósra becsült Eduardo Camavinga és a Lyon 22 éves középpályása, Houssem Aouar.

A portugálok keretében a legértékesebbnek tartott játékos , 28 millió euróval a Milan 21 esztendős támadója, Rafael Leao (csapattársa, Diogo Dalot is tagja a keretnek) és az FC Barcelona 21 éves szélsője, Trincao, 25 millió euróval. Ugyanakkor az U21-es korosztály legnagyobb portugál sztárja, Joao Félix (Atlético Madrid) kihagyja a tornát (vele már a felnőttválogatottban számolnak a portugálok) és nem lesz ott a keretben a Wolverhampton csatára, Fábio Silva sem.

Egyébként a tornán – bár a hivatalos elnevezése U21-es Eb – az 1998 január 1. után született, tehát a 23. életévüket idén betöltő, illetve 23 évesnél fiatalabb játékosok szerepelhetnek. Így a franciáknál akár még Kylian Mbappé is pályára léphetne, de a PSG világbajnoka a korosztályos Eb helyett a vb-címvédő felnőttválogatottban szerepelhet a márciusi Eb-selejtezőkön.

A FRANCIÁK KERETE
Kapusok: Alban Lafont (Nantes) Dimitry Bertaud (Montpellier) Ilan Meslier (Leeds United)
Védők: Pierre Kalulu (AC Milan), Wesley Fofana (Leicester City), Ibrahima Konaté (RB Leipzig), Boubacar Kamara (Marseille), Benoît Badiashile (Monaco), Adrien Truffert (Rennes), Faitout Maouassa (Rennes), Colin Dagba (PSG), Jules Koundé (Sevilla)
Középpályások: Houssem Aouar (Lyon), Mattéo Guendouzi (Hertha), Jonathan Ikoné (Lille), Aurélien Tchouameni (Monaco), Romain Faivre (Brest), Eduardo Camavinga (Rennes), Boubakary Soumaré (Lille)
Támadók: Amine Gouiri (Nizza), Randal Kolo Muani (Nantes), Moussa Diaby (Leverkusen), Odsonne Édouard (Celtic)
Szövetségi edző: Sylvain Ripoll

A PORTUGÁLOK KERETE
Kapusok: Diogo Costa (FC Porto), Luís Maximiano (Sporting CP), Joao Virginia (Everton)
Védők: Thierry Correia (Valencia), Diogo Leite (FC Porto), Diogo Queirós (FC Famalicao), Diogo Dalot (AC Milan), Tomás Tavares (SC Farense), Pedro Pereira (Crotone), Tiago Djaló (Lille)
Középpályások:
Florentino (Monaco), Vitinha (Wolverhampton), Gedson Fernandes (Galatasaray), Daniel Bragança (Sporting CP), Filipe Soares (Moreirense), Pote (Sporting CP), Fábio Vieira (FC Porto)
Támadók:
Rafael Leao (AC Milan), Dany Mota Carvalho (AC Monza), Francisco Trincao (FC Barcelona), Tiago Tomás (Sporting CP), Jota (Valladolid), Francisco Conceiçao (FC Porto)
Szövetségi edző: Rui Jorge

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik