Tusványos: Orbán Viktor Sepsi-mezzel; szurkolás az NS-sátorban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.22. 12:16
null
Orbán Viktor Sepsi-mezzel (Fotó: MTI)
Ahogy az elmúlt években, úgy az idén is a sport az egyik témája a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábornak, amelyen a Nemzeti Sport is részt vesz.

Orbán Viktor miniszterelnök például a román első osztályú labdarúgó-bajnokságba feljutó sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapat mezét mutatta fel előadása előtt a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn.

Mellette Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is gratulált a román első osztályba feljutó csapatnak, és a vizes vb-ről is elismerően szóltak.

A Sepsi egyébként éppen pénteken szerezte meg első győzelmét a román élvonalban, a hozzá hasonlóan újonc Juventus Bucuresti ellen nyert 2–1-re. A Diósgyőrtől egy nappal a mérkőzés előtt kölcsönvett Fülöp István máris bemutatkozott a szentgyörgyieknél: az 53. percben állt be csereként, kilenc perc múlva kapufát lőtt, de a kipattanóból megszületett a székelyföldi csapat sporttörténelmi gólja. A Brassóban rendezett találkozó hosszabbításában egy kontrából növelte előnyét a Sepsi OSK, a bukarestiek szinte azonnal válaszoltak egy bombagóllal, de egyenlítésre már nem maradt idejük.

A vizes vb magyar vonatkozású eseményein, így a vízilabdázók mérkőzésein a Nemzeti Sport sátrában szurkolhatnak közösen a Tusnádfürdőn táborozók.

László Csaba Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével beszélgetett
László Csaba Szöllősi Györggyel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével beszélgetett

Pénteken a legutóbb Dunaszerdahelyen dolgozó labdarúgóedzővel, László Csabával hallgathattak meg egy beszélgetést az érdeklődők. Szöllősi György, lapunk főszerkesztője kérdezte a szakembert, aki néhány napot otthon töltött a Székelyföldön, elmondta, sikeresnek ítéli a felvidéki időszakát, jelenleg pedig vár a következő feladatra.

Részt vett a programokon a csíkszeredai születésű síző, Miklós Edit is, aki Fa Nándor vitorlázóval osztott meg közös képet. Utóbbi elmondta, a földet körbehajózta párszor, de most először járt Erdélyben, és nagyon jól érezte magát.

Ugyancsak Tusványos központi sporttémája évek óta, hogy a magyar sportközvetítéseket kódolatlanul nézhessék a határon túli magyarok. Ebben az ügyben is elhangzottak a héten előnyös szerződésekről szóló bejelentések.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik