Törökország: február közepéig szünetel a bajnokság

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 17:30
null
Továbbra is folynak a mentési munkálatok (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, hétfőn hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát, a halálos áldozatok száma kedd délutánra elérte az 5000 főt. A katasztrófa miatt az erre a hétre kiírt bajnoki labdarúgó-mérkőzéseket nem rendezték meg, a Török Labdarúgó-szövetség pedig kedden közölte, legközlebb csak február 17-én játszanak az országban bármilyen futball-mérkőzést.

A török szövetség keddig közleménye értelmében az előttünk álló hétvégére kiírt első- és másodosztályú bajnokikat egy héttel halasztották el, míg a hétfői mérkőzéseket – köztük a Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbache Konyaspor elleni bajnoki találkozóját – február 21-23. között pótolják majd.

Hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések halálos áldozatainak száma kedd délutánra meghaladta az 5000 főt, és sokakat továbbra is eltűntként tartanak számon, tart a kutatás a romok között.

Törökország alelnökének közlése szerint eddig több mint 8000 embert mentettek ki a romok alól – köztük van a Hatayspor ghánai válogatott középpályása, Christian Atsu is – és a szerencsétlenség következtében közel 400 000 ember került az állam által fenntartott menedéktáborokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik