H. Á.
2023.02.06 21:21 Frissítve: 2023.02.07 07:49

Törökország: élve találtak rá a romok alatt a ghánai játékosra

A portugál A Bola sportlap értesülései szerint élve találták meg a török labdarúgó-élvonalban szereplő Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott középpályását, Christian Atsut, aki a hétfő hajnalban és délelőtt Törökország déli részét és Szíriát sújtó nagy erejű földrengések következtében rekedt a romok alatt.

Atsu örülhet a megmenekülésnek (Fotó: Getty Images)

 

Amint arról beszámoltunk, hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések kora estére majdnem 3000 áldozatot követeltek, ám sokak nyomára nem akadtak rá a romok alatt.

 
Életét veszthette a földrengésekben egy másodosztályú csapat kapusa
Ugrai Roland úgy tudja, felfüggeszthetik a török bajnokságot
Nem találják a ghánai válogatott, török élvonalbeli játékost a földrengés után
Varga Kevin hazatért Törökországból, az eltűnt igazgatóval tárgyalt volna

Hétfő estig közéjük tartozott a török élvonalban szereplő Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott középpályása, Christian Atsu – aki vasárnap még győztes gólt szerzett csapata bajnokiján –, valamint a csapat sportigazgatója, Taner Savut és a klub tolmácsa is. Ráadásul utóbb kiderült, hogy a Hatay első csapatából nemcsak Atsu, hanem a középpályás Onur Ergün, valamint a két védő, Kerim Alici és Burak Öksüz is hiányzik.

Este aztán a portugál A Bola sportlap közölte: a romok alól Alici korábban a maga erejéből már kiszabadult, és estére a másik három labdarúgót is megtalálták, mindannyian életben vannak. A többiek állapotáról nem számolt be a portugál lap, Atsuról viszont azt írja: a ghánait kimentése után a jobb lábának – bővebben nem részletezett – sérülése, továbbá légzési nehézségek miatt egy helyi kórházba szállították.

Egy ghánai sportújságíró, Saddick Addams a történtek részleteiről osztott meg korábban információkat. Twitter-bejegyzéséből kiderül, úgy értesült, hogy „Atsuék egy a földrengésben összeomlott épület kilencedik emeletén voltak a katasztrófa bekövetkeztekor. Három játékost és a klub egyik képviselőjét megtalálták a romok alatt, és kiszabadították. A klub további képviselői a helyszínen vannak, a keresés folytatódik”.

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.

2023.03.18 17:58:39

Minden más foci nemzetisport.hu

Huszonhét forduló után a TSC 55 ponttal a második helyen áll.