H. Á.
2023.02.06 18:38 Frissítve: 2023.02.07 01:56

Törökország: életét veszthette a földrengésekben egy másodosztályú csapat kapusa

Egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot a hétfő hajnalban és délelőtt nagy erejű földrengésektől sújtott Törökország másodosztályú labdarúgó-bajnokságában szereplő Yeni Malatyaspor kapusa, Ahmet Eyüp Türkaslan állapotáról. A klub korábbi elnöke szerint a 28 éves labdarúgó elhunyt, a jelenlegi elnök viszont cáfolta elődje szavait.

Egyelőre nem tudni, életben van-e Ahmet Eyüp Türkaslan (Fotó: sabah.com.tr)

 

Amint arról beszámoltunk, hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések délutánra több mint 2000 áldozatot követeltek. Hétfő délután aztán egybehangzó nemzetközi sajtóhírek arról számoltak be, az áldozatok között van a másodosztályú Yeni Malatyaspor második számú kapusa, a 28 éves Ahmet Eyüp Türkaslan.

 
Ugrai Roland úgy tudja, felfüggeszthetik a török bajnokságot
Hétfő este érkezik haza Törökországból a győri női kézilabdacsapat
Nem találják a ghánai válogatott, török élvonalbeli játékost a földrengés után
Varga Kevin hazatért Törökországból, az eltűnt igazgatóval tárgyalt volna

Mint kiderült, a sajtó egységesen a Yeni Malatyaspor korábbi elnökére, Adil Gevrek információira támaszkodott.

„Az utolsó hír, amit kaptam Eyüpről, hogy a feleségét sikerült élve kimenteni a romok alól, őt viszont sajnos nem” – idézte a török Sabah című napilap a korábbi klubvezetőt.

Gevreket viszont cáfolta a klub jelenlegi elnöke, Haci Ahmet Yaman, szerinte ugyanis elődje állításai nem tükrözik a valóságot.

„A Türkaslan haláláról szóló hírek tévesek. Azon alapulnak, hogy a mentőcsapatok levonultak a helyszínről, mert újabb földrengés történt, ez okozhatta a félreértést. Bízom benne, hogy jó híreket kapunk a jövőben kapusunkról” – fogalmazott a jelenlegi klubelnök a Sabahnak.

Később a csapat vezetőedzőjét, Yilmaz Vuralt is megszólaltatta a lap, a tréner arról beszélt, megpróbál eljutni a földrengések által súlyosan sújtott Malatya városába.

„A legutóbbi bajnoki mérkőzésünk után két nap szabadságot adtam a játékosoknak, így nem sokan tartózkodtak a városban a katasztrófa idején, de Eyüp Türkaslan ott volt. Úgy tudom, a feleségét sikerült kimenteni a romok alól, de róla egyelőre nem érkeztek hírek. A történtek mindenesetre lesújtottak, megpróbálok eljutni Malatyába, hátha tudok valamit segíteni – idézte a Sabah a 70 éves vezetőedzőt.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.