H. Á.
2023.02.06 18:26 Frissítve: 2023.02.06 19:04

Törökország: Ugrai úgy tudja, felfüggeszthetik a bajnokságot

A török másodosztályban szereplő Pendikspor ötszörös magyar válogatott támadója, Ugrai Roland és családja nem tartózkodott az érintett országban a hétfői földrengések idején, de csapattársaitól úgy tudja, a katasztrófa sújtotta régiókban nagy a felfordulás. Eközben a Török Labdarúgó-szövetség a hétfői és szerdai bajnoki mérkőzések elhalasztásáról adott ki közleményt.

Ugrai Rolandot és családját nem érinti a földrengés (Fotó: Kovács Péter, archív)

 

Amint arról beszámoltunk, hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések délutánra több mint 2000 áldozatot követeltek – az eltűntek száma is több ezerre tehető, köztük van a Hatayspor 65-szörös ghánai válogatott középpályása, Christian Atsu is. Csapattársa, a klubtól távozni készülő Varga Kevin azonban a földrengés idején már Magyarországon tartózkodott.

 
Hétfő este érkezik haza Törökországból a győri női kézilabdacsapat
Nem találják a ghánai válogatott, török élvonalbeli játékost a földrengés után
Varga Kevin hazatért Törökországból, az eltűnt igazgatóval tárgyalt volna

A szintén Törökországban, a másodosztályú Pendikspornál szereplő Ugrai Rolandot a Sportrádió érte el, s mint az ötszörös válogatott csatár elmondta, családjával Budapesten tartózkodik, így kimaradt a természeti katasztrófából, de tudomása szerint az országban jelenleg nagy a felfordulás, semmi sem tekinthető biztosnak.

„Szerencsére minket a családommal nem érint, mert itthon vagyunk Budapesten. Ugyanakkor beszéltem csapattársaimmal, és most elég nagy a káosz Törökországban. Gazientepben és Malatyában volt igazán nagy a pusztítás és a kár. Több labdarúgó, sportigazgató is a romok alatt rekedt, de szerencsére Isztambulban ezt megúszták. Eléggé képlékeny most sok minden Törökországban, ahogy hallottam, a bajnokságot is felfüggesztik” – mondta Ugrai a Sportrádiónak.

A Török Labdarúgó-szövetség (TFF) hétfőn kiadott közleményében arról írt, a héten biztosan nem rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket a felső két osztályban.

„A súlyos földrengésekben rengetegen vesztették életüket és sérültek meg, jelenleg is nagy erőkkel folynak a kutatási és mentési munkálatok. A labdarúgó-szövetségnél éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a hétfőre és szerdára kiírt első és másodosztályú bajnoki mérkőzéseket későbbi időpontra halasztjuk el. Részvétünket fejezzük ki a hazánkat megfojtó földrengésben életüket vesztettek, eltűntek családjainak, hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek” – áll a TFF hétfői közleményében.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.