Hiába játszott fölényben, egy ponttal kell megelégednie a Topolyának

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.05.01. 18:26
null
Nem sikerült a győzelem a topolyaiaknak a Vozsdovac ellen (Fotó: FK TSC/Facebook)
Hiába vezetett a Topolya, nem tudta megőrizni előnyét az FK Vozsdovac ellen a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) rájátszásának negyedik fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 4. FORDULÓ
Topolyai SC–FK Vozsdovac 1–1 (0–0)

Topolya, TSC Aréna, 1300 néző.V.: A. Sztojanovics
TSC: Filipovics – Calusic, Sztojkovics, Antonics (Leandro Pinto, a szünetben), B. Varga – Bocskay, Djakovac (Mircsevszki, 88.) – Ratkov (Sztanojlovics, 51.), Banjac, Sztanojev (Milicsevics, 76.) – Vukics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Vozsdovac: Krunics – Purtics (Ajdinovics, 67.), Milovics, Damjanovics – Hajdin, Milojevics (Novakovics, 67.), Djurisics (Masovics, 75.), Mijailovics (S. Keita, 75.) – Csirkovics, Pantovics, Lasickas.Vezetőedző: Alekszandar Linta.
Gólszerző: Vukics (70.), ill. Pantovics (83.)

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Az idény egyik legfontosabb mérkőzését játszotta a Topolyai SC a szerb Szuperliga rájátszásának 4. fordulójában: az észak-bácskai együttes a TSC Arénában a Vozsdovacot fogadta, s mivel a mérkőzés 11-es döntetlennel ért véget, a TSC a hatodik helyen várja a hátramaradt három meccsét.

Azt nem lehetett mondani, hogy egymásnak estek volna a csapatok, inkább mindkét együttes óvatosan kezdte a találkozót, s ahogy az várható is volt, a TSC mindjárt átvette az irányítást, de a vendégek védelme derekasan állta a sarat. A hetedik percben a hazaiak tetszetős akciója során Jug Sztanojev jobb oldali beadása után Sztefan Vukics és Mihajlo Banjac kényszerítőzött kis területen a tizenhatoson belül, de előbbinek nem sikerült lövéssel befejezni az akciót, mert egy vendégvédő becsúszva felszabadított. Hat perccel később ismét Sztanojev adott be, s a labda a szöglet miatt előrehúzódó Josip Calusic elé került, aki hét méterről lőtt, de Krunics bravúrral védett, s a labda a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Alighogy elkezdődött a második félidő melynek kezdetekor a megsérült Goran Antonicsot Leandro Pinto váltotta a védelemben –, Jug Sztanojev kapott remek kiugratást Ifet Djakovactól, a szélső szemtől szembe került Kruniccsal, ám 15 méterről leadott lövését a kapusnak sikerült hárítania. A 70. percben Borisz Varga remek keresztezés után Jug Sztanojev elé fejelte a labdát, aki azonnal az üresen álló Sztefan Vukics elé passzolt, aki 16 méterről szemben a kapuval kilőtte a bal felső sarkot. A vendégek edzője, Alekszandar Linta cserékkel próbálta meg felrázni a csapatát, amely a második félidőben szinte egyetlenegy veszélyes akciót sem vezetett. A változtatások aztán beváltak, ugyanis a 83. percben a csereként beállt Alen Masovics adott be jobb oldalról, a szintén csereként pályára lépő Sekou Keita pedig pontosan Milos Pantovics elé fejelt, aki öt méterről egyenlített. Az eredmény a mérkőzés végéig nem változott, így három fordulóval a bajnokság vége előtt a Vozsdovac 48 ponttal a negyedik, a nisi Radnicskinek 47 pontja van, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, míg a TSC a hatodik 45 ponttal.

A következő fordulóban a topolyai együttes a nyolcadik helyezett Napredak Krusevacot fogadja saját közönsége előtt.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés.

NÉGY PERC A RÁADÁS

88. perc: Csatár érkezik a középpályás helyére: Ifet Djakovac hagyja el a pályát, a helyén Martin Mircsevszki.

83. perc: GÓL! Masovics ívelt középre jobbról, Keita szépen tette fejjel tovább a labdát Pantovics elé, aki öt méterről a hálóba juttatta azt. 1–1

80. perc: Egy gyors támadás végén Djakovac próbálkozott 23 méterről, Krunics azonban szögletre ütötte a labdát.

79. perc: Masovics ívelt középre a jobb oldalról, Csirkovics lőtt 18 méterről, de Filipovicsnak nem kellett közbeavatkoznia, hiszen a labda fél méterrel fölé ment.

77. perc: Borisz Varga követett el egy szabálytalanságot, a játékvezető elő is vette a zsebéből a sárga lapot.

76. perc: Jug Sztanojev számára ennyi volt a mérkőzés, Dejan Milicsevics jön a helyére a hazaiaknál.

75. perc: Újabb kettős csere a vendégeknél: ezúttal Marko Mijailovics és Marko Djurisics számára ért véget a mérkőzés, míg a helyükön Sekou Keita és Alen Masovics kap lehetőséget az utolsó 15 percben.

70. perc: GÓÓÓL! Sztefan Vukics góljával megszerzi a vezetést a Topolya. Varga érkezett balról egy beadásra, amit elfejelt a védők elől, pontosan Sztanojev elé. Ő a kapuval szemben álló Vukics elé passzolt, aki 16 méterről kilőtte a bal felső sarkot. 1–0

67. perc: Kettős csere a vendégeknél: Sztefan Purtics helyére Edin Ajdinovics, míg Nemanja Milojevics helyett Martin Novakovics érkezik.

58. perc: Zsarko Lazetics is sárga lapot kapott, miután túl hevesen reklamált.

53. perc: A félpályánál követett el egy szabálytalanságot Leandro Pinto, amiért sárga lapot kap.

51. perc: Petar Ratkov is megsérült, Szlobodan Sztanojlovics érkezik a helyére.

46. perc: Sztanojev kis híján gólt szerzett, Krunicsnak kellett nagyot védenie a 15 méterről érkező lövésnél.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, a vendégek indították útjára a labdát.

46. perc: Antonics sérülésre panaszkodott az első félidő végén, így Leandro Pinto érkezik a helyére.

A topolyaiak 67 százalékban birtokolták a labdát az első félidőben, gólt azonban nem tudtak szerezni.

45. perc: Letelt a rendes játékidő, nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek.

42. perc: Marko Djurisics hátulról elkaszálta Banjacot, amiért sárga lapot kapott.

34. perc: Két hatalmas helyzetet hagyott ki a Vozsdovac: előbb Csirkovics, majd Pantovics lőtt közelről, de Filipovics mindkétszer védett.

27. perc: Banjac lőtt 23 méterről, a labda kifelé csavarodott, nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett, Krunics nem is vetődött, csak szemmel követte a labda útját.

18. perc: Egy bal oldali szabadrúgás után Mijailovics lőtt 18 méterről, de a hazai védők blokkolták a lövést.

15. perc: Először támadtak veszélyesen a vendégek, de Csirkovics 11 méterről leadott lövése pontosan Filipovics kezében kötött ki.

13. perc: Sztanojev adott be jobbról, Calusic lőtt 10 méterről, Krunics azonban bravúrral védett, de így is volt miért izgulnia, hiszen a labda a jobb kapufát érintve hagyta el a játékteret.

9. perc: Ismét Sztanojev ívelt középre jobbról, de ezúttal sem sikerült lövéssel befejezni az akciót. A vendégek védelme jól állja a sarat.

7. perc: Varga jól ugratta ki a jobb oldalon Sztanojevet, aki középre adott, ahol Vukics és Banjac kényszerítőzött, előbbi már lőni készült, de egy védő becsúszva szerelni tudta.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

Kékben lép pályára ezúttal a TSC, míg a Vozsdovac fehérben vonult ki a gyepre.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYAI SC–FK VOZSDOVAC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik