Szlovákia: Marek Hamsík bejelentette visszavonulását

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 15:03
null
Marek Hamsík a török idény végeztével visszavonul (Fotó: AFP)
Az idény végén befejezi profi pályafutását Marek Hamsík, a szlovák labdarúgás legendás alakja, a török Trabzonspor jelenlegi játékosa. A hazája válogatottjában szereplési és gólcsúcstartó futballista a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.     

Itt a vége! Harmincöt évesen visszavonul Marek Hamsík, a török élvonalbeli Trabzonspor szlovák középpályása. Két meccs van még hátra a bajnokságból, s amint befejeződik az évad, véget ér csodálatos pályafutása is. A szlovák válogatottban 136 mérkőzésen lépett pályára és 26 gólt szerzett (mindkettő országos csúcs), az olasz Napoliban 2007 és 2019 között szerepelve 520 tétmeccsen 121 gól és 103 gólpassz a mérlege.

„Négyévesen kezdtem el futballozni és az idény végén befejezem az aktív pályafutásomat. Gyerekként mindig arról álmodtam, hogy a legmagasabb szinten játszva sikeres lesz a karrierem. Sikerült megvalósítanom. A futball volt a szerelmem, a szenvedélyem, a munkám, mindent beleadtam. Fantasztikus tizenkilenc évet töltöttem a profi labdarúgásban. Több mint hétszáz tétmeccsen léptem pályára a klubjaimban, csaknem száznegyven mérkőzésen játszottam a válogatottban, sok gólt szereztem, felejthetetlen pillanatokat éltem át. A karrierem végéhez érve csak ennyi mondhatok: köszönöm” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Marek Hamsík.

A jövőben a saját focisulijában lesz az U14-es és az U15-ös korosztály edzője, ezekben a csapatokban szerepelnek fiai, Kristián és Lucas, akiket a szlovák labdarúgás nagy tehetségei között emlegetnek. Továbbá vélhetően Francesco Calzone szövetségi kapitány pályaedzője lesz a szlovák felnőttválogatottnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik