A 90. percben dőlt el, győzelemmel zárta az évet a Topolya

Vágólapra másolva!
2020.12.20. 14:50
null
A 90. percben dőlt el, győzelemmel zárta az évet a Topolya (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 17. fordulójában elhalasztott Javor Ivanjica–Topolyai SC mérkőzést vasárnap pótolták be. A találkozót a duplázó Nenad Lukics vezérletével a vendégcsapat 2–1-re megnyerte.

SZERB SZUPERLIGA
17. FORDULÓ (ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS)

Javor Ivanjica–Topolyai SC 1–2 (Jevtics 64., ill. Lukics 55., 90. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Jevtics (80., Javor)

ÖSSZEFOGLALÓ

Két idegenbeli győzelemmel zárta az őszi idényt a Topoylai SC: előbb az Indjiját győzte le az észak-bácskai együttes 3–0-ra, majd vasárnap Ivanjicán 2–1-re nyert a Javor ellen.

Az első félidőben a legnagyobb helyzet Borko Duronjics előtt adódott, aki egy remek szóló után betört a hazaiak tizenhatosába, s leheletfinom mozdulattal emelte át a kifutó Lazovics kapust, azonban a Jevremovicsnak sikerült az utolsó pillanatban, a gólvonalról mentenie. Habár a labdát egy kicsivel többet birtokolták a hazaiak, a TSC támadásai veszélyesebbek voltak, elsősorban Duronjicsnak köszönhetően, de helyzetbe került Lukics, Milicsevics és Babics is, azonban Lazovics kapus feladata magaslatán állt.

A TSC az 55. percben szerezte meg a vezetést, amikor Duronjics szabadrúgását Luka Lukovics kézzel blokkolta: a jogosan megítélt büntetőt Lukics magabiztosan értékesítette. A csatár a bal sarokba lőtt, Lazovics jobbra vetődött. A kapott gól után egyre veszélyesebb támadásokat vezettek a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye. A 63. percben egy jobb oldali szöglet után a csapatkapitány Piscsevics csúsztatta meg a labdát, a hosszú saroknál Marko Jevtics ugrott a legmagasabbra, és egyenlített. A hazaiak tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, ugyanis a 80. percben a gólszerző Jevtics megkapta második sárga lapját is, miután szabálytalanul állította meg Djuro Zecet. Az emberelőnyt a 90. percben sikerült kihasználnia a TSC-nek: Zec jobboldali beadását Nenad Lukics becsúszva lőtte a kapu közepébe.

A TSC a győzelemnek köszönhetően huszonhét ponttal zárta az őszi idényt, és feltornázta magát a nyolcadik helyre.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés.

90+3. perc. Mihajlo Banjac le, Filip Babics be.

90. perc: GÓL! ÚJRA ELŐNYBEN A TOPOLYA! Zec átadása után Nenad Lukics lőtte a kapuba a labdát. 1–2

87. perc: Milorad Balabanovics le, Vanja Zvekanov be.

86. perc: Szkopljak ment előre, lövése irányt változatott a védőkön, így végül Lazovicsé lett.

82. perc: Helyzet! Lukics szabadrúga után Petkovics került helyzetbe, de kapu mellé pöckölt.

81. perc: Lazar Nikolics le, Luka Radivojevics be a hazaiaknál.

80. perc: KIÁLLÍTÁS! Tíz emberre fogyatkoztak a hazaiak, a gólszerző hagyta el a pályát: Jevtics rántotta le Zecet, megkapta második sárga lapját.

77. perc: Ilics próbálkozott, de 20 méterről leadott lövése nem jelentett veszélyt.

72. perc: Jug Sztanojev helyére a rutinos Janko Tumbaszevics jön.

70. perc: Szrdjan Scsepanovics le, Nikola Tricskovics be a hazaiaknál.

69. perc: Szkopljak rosszul szabadított fel, Lukovics kapásból lőtt, méterekkel fölé.

68. perc: Scsepanovics lőtt 25 méterről, pont középre, Filipovicsnak ez csemege volt.

64. perc: GÓL! A SZÖGLET UTÁN EGYENLÍTETT A JAVOR! Piscevics csúsztatta meg a labdát a rövid oldali kapufánál, Marko Jevtics pedig legmagasabbra ugorva a kapu jobb sarkába fejelt. 1–1

63. perc: Ilicset előzte meg Petkovics, ha nem teszi, minden bizonnyal a csatár egyenlített volna.

61. perc: Andrej Ilics csapta be Szkopljakot és Ponjevicset is, így szemtől szembe találta magát Filipoviccsal, de méterekkel a kapu fölé lőtt.

60. perc: Borko Duronjics megy le, nem éppen boldogan, Djuro Zec jön be helyére.

58. perc: Duronjicsot nem tudta senki megállítani a bal szélen, de a középre lőtt labdára nem érkezett senki se.

A csatár tizedik gólját szerezte a bajnokságban.

55. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A TOPOLYA! Nenad Lukics állt a labda mögé, és magabiztosan a bal sarokba lőtt. Lazovics jobbra ment, nem volt esélye. 0–1

54. perc: Luka Lukovics keze ért a labdához, sárga lap is járt érte.

53. perc: TIZENEGYES A TSC-NEK! A tizenhatos bal oldalánál rántották le Lukicsot, veszélyes helyről jöhet a TSC szabadrúgása. Duronjics végezte el, a labda elakadt a védők kezében, tizenegyes a TSC-nek.

52. perc: Banjac tette egyből tovább a labdárt Sztanojev elé, akinek a lövése centiméterekkel kerüte el a jobb kapufát.

50. perc: Tizenegyest reklamáltak a TSC-játékosai, az is volt, Sztanojev mezét húzták az ötös vonalánál. A játékos el is esett, de a játékvezető szerint nem történt semmi.

48. perc: Sztanojev viharzott el a jobb szélen, középre adása után Babics elé került a labda, aki erős lövést küldött kapura 23 méterről, de ez is elakadt a védőkben.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő.

43. perc: 23 méterre, szemben a kapuval végezhetett el szabadrúgást a Javor: Jevremovicsnak gurították le a labdát, kemény lövését Filipovics magabiztosan hárította.

41. perc: Milicsevics a félpályánál húzta vissza a hazaiak csapatkapitányát, Piscsevicset, járt érte a sárga lap.

36. perc: Lukicsot lökték fel a félpályánál, de a játékvezető ezúttal sem jelzett semmit, a csatárt Jovanovics edző nyugtatta.

33. perc:Újabb nagy TSC-helyzet maradt kihasználatlanul! Banjac vette át a tizenegyes pontnál a labdát, szépen passzolt oldalra Durinjicshoz, akinek a hosszú sarokba tartó lövését Lazovics bravúrral védte.

31. perc: Ismét a jobb oldalon veszélyeztet a Javor, amely szögletet harcolt ki. Tomanovics fejelte ki, Lukovics pedig utána lesen állva fejelt kapura.

28. perc: Egy jobb oldali akció után Ilics került helyzetbe, tizenegy méterről azonban csúnyán mellé lőtt.

25. perc: Jevremovics rontott neki nyújtott lábbal Duronjicsra, sárga lapot kapott.

23. perc: Lukics ugratta ki Sztanojevet, aki a második hullámból érkező Duronjics elé passzolt, ő 18 méterről tekert kapura, de Lazovics magabiztosan ölelte magához a labdát.

18. perc: Duronjicsot rúgta hasba Balabanovics a bíró orra előtt, de a játékvezető továbbot intett.

17. perc: Lukics lőtt kapura ravaszul a sorfal alatt, de nem volt veszélyes a próbálkozása.

16. perc: Lukics egyedül maradt a védőjével, Jevtics kézzel ütötte el a labdát, amiért sárga lapot kapott. A TSC csatára piros lapot reklamált.

12. perc: Duronjics-Lukics-Duronjics kombináció után újabb TSC-szöglet a bal oldalról. Lazovics kapus mellényúlt a labdának, de a játékvezető szerint azért, mert szabálytalankodtak ellene.

7. perc: Lukics lövését blokkolták a védők, a kipattanót Milicsevics lőtte kapura, de ez is elakadt a védőkben.

6. perc: Óriási helyzet maradt ki, Duronjics hagyott mindenkit faképnél a bal oldalon, a kifutó kapus felett lehelet finoman emelte át a labdát, azonban Jevremovics a gólvonalról tisztázott.

5. perc: Szöglethez jutott a Javor, de Filipovics könnyedén húzta le a labdát.

3. perc: Sztanojev harcolt ki egy jobb oldali szögletet a TSC-nek. Lukics laposan lőtte be a labdát, a hazai védők felszabadítottak.

A két csapat mérkőzésein sosem született még négy gólnál kevesebb találat.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a topolyaiak indították útjára a labdát.

Egyperces néma csönddel adóztak Szabó Zoltán emléke előtt a csapatok

Fehérben a Javor, sötétkék szerelésében a TSC.

A Javor Ivanjica kezdőcsapata: Lazovics – Jevremovics, Jevtics, Pavisics, Maricsics Scsepanovics, Piscsevics, Balabanovics, L. Nikolics A. Ilics, Lukovics. Cserék: Babics, Mijailovics, Tricskovics, Risztics, Zvekanov, Radivojevics, Jelics, Jovanovics, Rusevics.

A Topolya kezdőcsapata: Filipovics Ponjevics, Szkopljak, Antonics, Petkovics Milicsevics, Tomanovics - Duronjics, Banjac, Sztanojev Lukics. Cserék: Jorgics, Babics, Balazs, Petrovics, Varga, Djurics, Santrac, Tumbaszevics, Dosztanics, Zec.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Javor Ivanjica–Topolyai SC mérkőzés a szerb Szuperliga 17. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Ahogy az Indjija elleni bajnoki előtt sem tudott a mérkőzésre összpontosítani a Topolyai Sport Club, ugyanez a helyzet a Javor elleni meccs előtt is, amelyet vasárnap rendeznek 15 órai kezdettel a szerb Szuperligában. Pénteken eltemették Szabó Zoltánt.

Az eredetileg a 17. fordulóra kiírt találkozót akkor azért kellett elhalasztani, mert az észak-bácskai együttesből több játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje. Azután, hogy a hét elején elhunyt a TSC vezetőedzője,Szabó Zoltán, a csapat csütörtökön a szakvezetőjéért is küzdött, és az idény egyik legjobb produkcióját nyújtva 3–0-s győzelmet aratott Indjiján a város nevét viselő csapat ellen.

Pénteken szülőfalujában, Nemesmiliticsen a Topolyai Sport Club tagjainak a jelenlétében örök nyugalomra helyezték Szabó Zoltánt, s a temetés után a topolyai játékosoknak negyvennyolc órájuk maradt arra, hogy a Javor elleni találkozóval foglalkozzanak. Az ivanjicai együttes hazai pályán igen jó eredményekkel büszkélkedhet, ugyanis a nyolc hazai mérkőzéséből ötöt megnyert (köztük van a harmadik helyezett, újvidéki Vojvodina elleni győzelem is), egyszer pedig döntetlent játszott, így a TSC-re meglehetősen kemény összecsapás vár.

Tisztában van ezzel Mirko Jovanovics is, aki Szabó Zoltán halála óta a vezetőedzői feladatokat látja el.

„Az Indjija elleni győztes mérkőzésünket a Szabó Zoltánra való emlékezés jegyében játszottuk le– mondta lapunknakMirko Jovanovics.– Három, a Vozsdovac, a Partizan és a Radnik elleni vereség után a játékosok jó játékkal rótták le tiszteletüket az elhunyt szakvezetőjük előtt. A Javor saját közönsége előtt jól teljesít, mi mindent megteszünk, hogy minél jobban játsszunk, s legalább egy pontot szerezzünk idegenben.”

A TSC 24 ponttal a tizenkettedik helyen várja az őszi idény utolsó mérkőzését, míg a Javor a topolyaiak mögött áll a táblázaton 21 ponttal. Ha a Topolya megnyerné vasárnapi mérkőzését is, eltávolodna a veszélyes zónától. Emlékezzünk, a szerb Szuperliga a következő idénytől néggyel kevesebb, vagyis csak tizenhat csapatot számlál, ezért a tavasszal hat együttes esik ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik