MTI
S. B.
2023.03.21 21:51 Frissítve: 2023.03.21 22:03

Svédország: „Nem jótékonyságból vagyok a válogatottban” – Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd válogatott labdarúgója kiemelte: nemcsak „jótékonyságból” csatlakozott hétfőn a nemzeti együttes keretéhez a stockholmi edzőtáborban, hanem teljesítményével szeretne hozzájárulni csapata sikereihez.

 

„Én vagyok a múlt, a jelen és a jövő” (Fotó: AFP)

A 41 éves futballista kilenc hónapos szünet után február végén tért vissza a pályára, de a válogatottban továbbra is aggódnak a fizikai állapota miatt.

A milánóiak csatára azt is elárulta, hogy a rehabilitáció alatt a teljes felépülés volt a célja és nem az eddigi legjobb formájának elérése, mégis szeretne hozzátenni hazája nemzeti csapatának produkciójához az Európa-bajnoki selejtezőkön.

„Nem jótékonyságból vagyok itt a válogatottban vagy a klubomnál, hanem azért, hogy a játékommal és a teljesítményemmel eredményekhez segítsem a csapatom” – jelentette ki a svéd klasszis.

Ibrahimovic ugyan a selejtezőkön szeretne pályára lépni, a jövő évi kontinensbajnokságra azonban még egyáltalán nem gondolt.

„Ebben a korban már nem a jövőn gondolkodik egy játékos, még akkor sem, ha én vagyok a múlt, a jelen és a jövő” – mondta magabiztosan Ibrahimovic, aki vasárnap óta a Serie A legidősebb gólszerzője. „Tudom, nem értitek, miért is vagyok itt, és sokan talán bolondnak is tartanak ezért, de várjátok ki a végét és megértitek, miért így csinálom a dolgokat” – zárta gondolatait a svéd gólrekorder.

Svédország péntek este Belgiumot, majd hétfőn Azerbajdzsánt fogadja Stockholmban.

2023.06.08 23:10:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egészet Mohamed Bin Szalmán koronaherceg, az ország tényleges uralkodója kontrollálja, és ő döntött úgy, hogy ezen keresztül „rúgja be” a helyi labdarúgás motorját. Természetesen lehet és kell is emögött gazdasági okokat keresni, de a fő szempont azért a rómaiaktól kölcsönzött »panem et circenses«, a kenyeret és cirkuszt örökbecsű igazsága.

2023.06.07 23:50:52

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.06.07 22:22:42

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Bölöni László úgy véli, saját együttese első ligás kultúráját becsülné le, ha meglepetésként kategorizálná a sikerét. Amit csak felértékel, hogy a francia másodosztályban további hat csapat dicsekedhet korábbi első ligás múlttal, és határozott célja volt az élvonalba kerülés.

2023.06.06 23:13:53

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az UEFA szándéka eredetileg az volt, hogy alacsonyabban rangsorolt országok csapatai is bekapcsolódjanak a nemzetközi vérkeringésbe.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.