D. Á.
2023.01.30 20:15 Frissítve: 2023.01.30 21:00

Sportrádió: Nem zárhatjuk ki az ellenfél szurkolóit – Diószegi

Amint arról már beszámoltunk, magyarellenes rigmusok miatt a játékvezető először félbeszakította, majd a 26. percben le is fújta a Sepsi OSK és az FCU Craiova összecsapását a román labdarúgó Superligában. A Sportrádió Hazafutás című műsorban a székelyföldiek tulajdonosa, Diószegi László nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

Diószegi László (Fotó: Földi Imre)

 

„Egész nap az esetről olvashatunk az újságokban, a televízióban és a rádióban is csak erről beszélnek. Az ellenfél csapatának a tulajdonosa szerint mi vagyunk a rendezők, és egyben a hibásak. Úgy gondolják, hogy mivel ők nem rendeztek szurkolói buszt, nekünk sem kellett volna beengedni őket. Azt mondta, hogy az én feladatom lett volna gondoskodni arról, hogy a csendőrség kivigye onnan a drukkereket, de ők csak tettlegesség esetén akkor üríthetik ki a stadiont. Szerintem félnek, hogy a bizottság 3–0-val nekünk ítéli a mérkőzést” – mondta Diószegi László.

 
A 26. percben lefújták a Sepsi meccsét a vendégultrák magyarellenes rigmusai miatt!
„Kockázatos, de korrekt döntés” – visszhangok a félbeszakadt Sepsi-meccs után
Az FCU Craiova szerint a Sepsi a felelős a magyarellenes rigmusokért

A Sepsiszentgyörgy tulajdonosa elmondta, a vendégek szurkolói 65-70 percen keresztül szidták a magyarokat, s néha még az Universitatea Craiova tulajdonosát is elküldték melegebb éghajlatra. A botrányos ügy ellenére, a Sepsinek muszáj jegyet árulnia a vendégszurkolóknak.

„Nem tehetjük meg, hogy nem adunk jegyet az ellenfél szimpatizánsainak. A törvény szerint a stadion öt százalékát kötelesek vagyunk a vendégeknek biztosítani. Ha nem engednénk be valamelyik csapat szurkolótáborát, abból óriási botrány lenne. Egyébként nem is szeretnénk ilyet tenni, csak annyit várunk el, hogy viselkedjenek normálisan, és a saját csapatukkal foglalkozzanak” – folytatta Diószegi.

Az Universitatea Craiova tulajdonosa még azzal is vádaskodott, hogy a székelyföldiek kiabáltak magyarellenes rigmusokat, hogy rossz színben tüntessék fel a román csapatot – Diószegi elmondta, 164 kamera van a stadionban, az abszurd állítás könnyen cáfolható.

A Sepsi tulajdonosa hozzátette, nem mindenhol ilyen rossz a helyzet – a Rapid Bucuresti otthonában például egyetlen bekiabálás sem volt.

A beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.

2023.03.18 17:58:39

Minden más foci nemzetisport.hu

Huszonhét forduló után a TSC 55 ponttal a második helyen áll.

2023.03.18 13:33:13

Minden más foci nemzetisport.hu

A horvát bajnokság 3. helyén álló eszékiek immár nyolc tétmérkőzés óta nyeretlenek.