R. D. P.
2023.02.02 18:06 Frissítve: 2023.02.04 09:37

Sportrádió: Fehér hollók vagyunk a bajnokságban – Diószegi László

Ismét Diószegi László volt a Sportrádió vendége: a Sepsi OSK elnöke a csütörtöki Sport reggelben választ adott arra a kérdésre, hogy hol tart a székely klub és az FCU Craiova ügye – mint ismert, a két csapat összecsapását magyarellenes rigmusok miatt a játékvezető először félbeszakította, majd a 26. percben le is fújta a román Superligában.

Diószegi László biztosra vette, hogy elhalasztják a döntést (Fotó: Földi Imre)

 

Diószegi László szavaiból kiderül, hogy egyáltalán nem lepte őt meg a legfrissebb „fejlemény, amely nem más, mint a döntés elhalasztása.

 
A 26. percben lefújták a Sepsi meccsét a vendégultrák magyarellenes rigmusai miatt!
„Kockázatos, de korrekt döntés” – visszhangok a félbeszakadt Sepsi-meccs után
Az FCU Craiova szerint a Sepsi a felelős a magyarellenes rigmusokért
Nem zárhatjuk ki az ellenfél szurkolóit – Diószegi

„A bizottság szerdán ült össze, de én biztos voltam benne, hogy a döntéshozatalt elhalasztják. Ez meg is történt, méghozzá azzal az indoklással, hogy várják a Craiova bizonyítékait. A Napnál is világosabb, hogy mi történt, szóval nem tudom, mi lehet a markukban. Ez az ügy egyedülálló az országban, sőt talán egész Európában” – mondta a Sepsi tulajdonosa és egyben elnöke Harsányi Leventének és Risztov Évának.

Diószegi azt is elárulta, hogy leghamarabb mikor hozhatnak döntést az ügyben.

Ugyan vannak törvények, de itt állandóan a kiskapukat keresik. Kíváncsi vagyok, hogy február nyolcadikán megszületik-e a döntés vagy tovább húzzák az ügyet.”

Diószegi László feltárta, hogy nem beszélt a Craiova tulajdonosával, akinek unokatestvére a meccs után elnézést kért a magyarellenes rigmusokért.

Nem szoktunk beszélgetni egymással. Az igazság az, hogy mi fehér hollók vagyunk ebben a bajnokságban. Nekem egyetlen tulajdonos telefonszáma sincs meg, de ők sem igazán tartják a kapcsolatot egymás között. A Craiova tulajdonosának unokatestvére kinn volt a mérkőzésen, bocsánatot kért tőlem a történtekért. Aztán három óra múlva gyökeres változás következett be, elkezdtek támadni bennünket.”

A beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.