Slovan: Jót tesz a lelkemnek, hogy itt vagyok, ismét bajnok lettem – Holman

DUDUCZ TIBOR (Pozsony)DUDUCZ TIBOR (Pozsony)
Vágólapra másolva!
2022.04.17. 14:02
null
Sorozatban negyedik alkalommal lett bajnok a pozsonyiakkal Holman Dávid (Fotó: skslovan)
Sorozatban a negyedik alkalommal lett bajnok a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) a Holman Dávidot is foglalkoztató Slovan Bratislava.

 

– Mit érez?
– Nagyon boldog vagyok, hogy egy számomra nehéz idény után ismét bajnokcsapat tagja lehetek. Keveset játszottam, alig járultam valamivel hozzá az aranyhoz, de itt vagyok. Hál' istennek már egészségesen – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Holman Dávid.

– Úgy tűnik, Ön garancia a bajnoki címre. A Slovan új rekordot felállítva, sorozatban negyedik alkalommal végzett az élen. Mind a négy alkalommal Holman Dáviddal.
– Nagyon örülök, hogy ez így van. Kívánom, hogy ez folytatódjon, jövőre is így legyen.

– Nagyon nehéz idényen van túl: a nyáron súlyosan megsérült, csak tavasszal tért vissza.
– Bizony, kemény hónapok vannak mögöttem, nem volt egyszerű számomra ez az év. A térdsérülés után már bekapcsolódtam a téli felkészülésbe, pályára is léptem, majd jött a vádlisérülés. Remélem, ilyen idényem már nem lesz, kijárt nekem a rosszból. Túl vagyok a kellemetlen hónapokon, már játszhatok, számomra ez egy óriási előrelépés. Nagyon jót tesz a lelkemnek, hogy itt vagyok, ismét bajnok lettem. Jó kimondani, hogy sorozatban már negyedszer.

– Rózsahegyen tették fel az i-re a pontot. Gól nélküli döntetlennel végződött a meccs, ami elég volt a bajnoki címhez. Nehéz mérkőzés volt?
– A csapatok nem nagyon szeretnek Rózsahegyen játszani, mivel masszív, nagyon jól védekező és gyors kontraakciókkal játszó csapatról van szó. Nyilván nem úgy utaztunk oda, hogy elég a döntetlen. Nyerni szerettünk volna. Megvoltak a lehetőségeink, többek között nekem is, de nem sikerült győznünk. A játékunk nem volt a legjobb, de a végén örülhettünk. Az egy pont elég volt arra, hogy már négy fordulóval az idény vége előtt bajnokok lettünk.

– Nagy ünnepséget csaptak?
– Ünnepeltünk a pályán a szurkolóinkkal, az öltözőben és a hazaúton is egy kicsit, de amint megérkeztünk Pozsonyba, már a keddi találkozóra gondoltunk. A Szlovák Kupa elődöntőjében a Trencsént fogadjuk. A bulizásra az idény végén is lesz idő.

– Már említette, hogy kedden kupameccs. Megvan a következő cél?
– Szeretnénk megnyerni a Szlovák Kupát is. Ha ez sikerülne, akkor ebben a sorozatban is a negyedik címem lenne. Nem lenne rossz négyszeres bajnoknak és kupagyőztesnek lenni.

– A labdarúgáson kívül közeledik a nagy nap. Felkészültek rá?
– Párommal, Emíliával már nagyon várjuk, hogy a világra jöjjön a fiunk. Isten majd eldönti, mikor jön el ez a pillanat. Elméletileg még négy hét van a születéséig, a kicsi szobáját is már előkészítettünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik