Skót Ligakupa: Furuhasi duplájával a Celtic nyerte a döntőt

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.26. 18:15
null
Furuhasi Kjogo volt a Celtic hőse, 21. alkalommal emelhették fel a trófeát a zöld-fehérek (Fotó: Getty Images)
A Celtic 2–1-ra legyőzte a Glasgow Rangerst a skót Ligakupa vasárnapi döntőjében a Hampden Parkban. A zöld-fehérek mindkét gólját a japán Furuhasi Kjogo szerezte.

A döntő első félidejének hajrájában a Celtic szerezte meg a vezetést, a japán Furuhasi Kjogo talált Allan McGregor kapujába. Aaron Mooy ugratta ki a bal oldalon a fellépő balhátvédet, Greg Taylort, aki laposan tette középre a labdát. Erre Maeda Daizen érkezett, aki nagyon valószínűleg kapura akarta tenni az érkező beadást, de lecsúszott a lábáról a labda, ami pont az üresen álló Furuhasi elé került, a japán pedig közelről az üres kapuba passzolt (0–1).

A második félidő elején tovább növelték előnyüket a zöld-fehérek, Mooy ezúttal Hatate Reót szöktette, aki a balról középre tett labdájával Furuhasit találta meg, az első gól szerzője ezúttal védővel a nyakán oldotta meg a feladatot és találta a kapuba (0–2).

Nem telt el tíz perc, amikor visszajött a meccsbe a Rangers, egy szinte szöglettel felérő szabadrúgás után az ötösön belül pattogott a labda, amelybe Alfredo Morelos rúgott bele estében. Joe Hart ugyan rajta volt a lövésen, de nem tudott hárítani (1–2).

A hajrában a kékek már nem tudták kiharcolni a hosszabbítást, sőt, még a Celticnek voltak nagyobb helyzetei a mérkőzést végén, a zöld-fehérek 21. alkalommal emelhették magasba a trófeát.


SKÓCIA
LIGAKUPA
DÖNTŐ

Rangers FC–Celtic FC 1–2 (Morelos 64., ill Furuhasi 44., 56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik