Skócia: Dembélé a hős, kiütéses Celtic-siker az Old Firmön

Vágólapra másolva!
2016.09.10. 14:52
null
Dembélé remekelt, három gólig és egy gólpasszig jutott (Fotó: Action Images)
A skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 5. fordulójában a a Celtic hazai pályán 5–1-re legyőzte a Rangerst a 402. Old Firmön. A hazaiak legjobbja a 20 éves francia csatár, a mesterhármasig jutó Moussa Dembélé volt.

 

Hosszú, csaknem négy és fél éves várakozás után – igaz, 2016 áprilisában a Skót Kupában találkozott egymással a két csapat – rendezték meg újra az Old Firmöt a skót élvonalban. 2012-ben a Celtic 3–0-ra nyert a Rangers ellen, a mérkőzésnek pedig ezúttal is a – BL-főtáblás – hazai csapat volt az esélyese.

Ennek megfelelően a Celtic volt a kezdeményezőbb a mérkőzés elején, gólra azonban egészen a 33. percig kellett várni: a nyáron szerződtetett Moussa Dembélé érkezett a legjobb ütemben Scott Sinclair szögletére, majd közelről a hálóba bólintott (1–0).

Tíz perc sem telt el, de a 20 éves francia csatár már a második gólját ünnepelhette: egy eladott labda után remek kiugratást kapott, egy csellel elfektette Philippe Senderost, majd higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt (2–0). A második gól után talán túlságosan is megnyugodott a Celtic, ezt pedig azonnal kihasználta a Rangers, és Joe Garner révén még az első félidőben szépített (2–1).

A második félidőben nem adódott túl sok lehetőség a vendégek előtt, ellenben a hazaiakkal, akik a 61. percben újabb gólt szereztek. Dembélé visszaadta az első gólnál kapott kölcsönt, két védő között kiugratta Scott Sinclairt, aki a kapufa segítségével belőtte a Celtic harmadik gólját (3–1).

A 75. perc Senderos egy kezezés után megkapta második sárga lapját, így a Rangers emberhátrányba került, ezzel pedig el is dőlt a vendégek sorsa. A Celtic azonban nem állt le, 83. percben Dembélé egy újabb góllal megkoronázta a teljesítményét – mesterhármas és egy gólpassz –, majd a csereként beálló Stuart Armstrong is betalált a ráadásban, így a Celtic 5–1-re legyőzte a Rangerst.

A hangulatra ezúttal sem volt panasz (Fotó: Action Images)
A hangulatra ezúttal sem volt panasz (Fotó: Action Images)

 

SKÓT PREMIER LEAGUE
5. FORDULÓ

Celtic–Rangers 5–1 (M. Dembélé 33., 42., 83., S. Sinclair 61., S. Armstrong 92., ill. Garner 44.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik