Skócia: büntetés – az ultrák csak szülői kísérettel mehetnek meccsre

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.07. 13:06
null
A Claggan Park ezután csak szülői kísérettel fogad ultrákat (Fotó: Twitter, Fortwilliamfc)
A skót ötödosztályban szereplő Fort William FC tulajdonosa, Peter Murphy megtiltotta csapata ultráinak, hogy a hazai meccseket szülői kísérlet nélkül látogassák – írja a BBC. A klub jelenleg utolsó az ötödik vonalban, bajnokijait pedig az 1800 férőhelyes Claggan Parkban játssza, ahol 1500 látogató a klubrekord.

A Fort William FC tavaly dokumentumsorozatot kapott a BBC-n, amelynél Nagy Britannia legrosszabb labdarúgócsapataként hivatkoztak rá. A skót ötödik vonalban szereplő gárda az utóbbi tíz évben hatszor lett utolsó, valamint háromszor utolsó előtti a bajnokságban, tavaly a pontlevonásaival együtt összesen –7 ponttal zárt.

A most zajló idényben három győzelemnél jár a klub, de ismételten sereghajtó, mindössze két ponttal áll a 17. helyezett Lossiemouth mögött. Az utolsó hely elkerüléséért vívott harc során viszont már nem szurkolhat akárki a Claggan Parkban, ugyanis Murphy hivatalos közleményben tájékoztatta a klub szimpatizánsait, hogy az ultrák – akiknek az életkoráról nem tesz említést a BBC – ezentúl csak szülői kísérettel látogathatják a hazai meccseket.

„Miután Az Ultrák elfogadhatatlan magatartással buzdították a csapatot számos mérkőzésen, hoznunk kellett egy döntést, melynek értelmében ez a csoport ki van tiltva a csapatunk hazai mérkőzéseiről. Ha szülői kísérettel érkeznek a mérkőzésekre, akkor továbbra is beléphetnek” – áll a Fort William FC hivatalos Twitteroldalán.

Fort William FC on Twitter

Club Statement Following unacceptable behaviour of The Ultras supporters group over a number of games this season we have taken the decision to ban this group from home games. They will be able to gain entry individually if accommpanied by a parent. Peter Murphy Chairman



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik