Sepsi: román válogatott középpályást szerződtettek

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 11:28
null
Cosmin Matei a Sepsi harmadik nyári igazolása (Fotó: sepsiosk.ro)
Rutinos, kétszeres válogatott román középpályás érkezését jelentette be a Sepsi OSK: a kupagyőztes székelyföldi klub két évre szerződtette Cosmin Mateit. A 30 esztendős, széleken és középen is bevethető labdarúgó karrierje javát a Dinamónál töltötte, de a Liga 1-ben játszott az FCSB, az Astra Giurgiu és az FC Viitorul színeiben is, 207 mérkőzésen 28 gólt szerezve. Légósként pedig megfordult a török Genclerbirliginél, a görög Atromitosznál és a horvát NK Istránál.


Cosmin Matei
a szentgyörgyi klub harmadik bejelentett igazolása a következő idényre, a szintén középpályás Ion Gheorghe (Voluntari) és Francisco Júnior (Gaz Metan) után.

A Sepsi csütörtökön újabb kettős elismerésben is részesült, a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szavazásán Marius Stefanescu lett május legjobb játékosa, Cristiano Bergodi pedig a hónap edzője. A díjat a közönségszavazás mellett a lap újságírói és felkért szakemberek voksai alapján ítélték oda.

Mindezek mellett az is kiderült, hogy a Sepsi június 13-án kezdi meg a felkészülést a következő idényre, és június 17. és július 1. között az ausztriai Kaprunban edzőtáborozik a csapat. A székelyföldi klub vezetése négy felkészülési mérkőzést kötött le, június 22-én a Ferencváros, 24-én a lengyel Legia Warszawa, 27-én a bolgár CSZKA Szófia és 30-án a német Karlsruher SC lesz az ellenfél. Július 9-én pedig már tétmérkőzést játszanak a szentgyörgyiek, a román Szuperkupáért a bajnok kolozsvári CFR ellen, az aradi Neuman Ferenc-stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik