BOROS MIKLÓS
2023.06.09 13:45 Frissítve: 2023.06.09 14:49

Sepsi OSK: bemutatták a klub új vezetőedzőjét

Hivatalosan is bemutatta új vezetőedzőjét, Liviu Ciobotariut a Sepsi OSK, a Román Kupa-győztes székelyföldi csapat egy plusz egy éves szerződést kötött az elmúlt két évben a FC Voluntari-t irányító 52 éves szakemberrel. 

Hadnagy Attila, Liviu Ciobotariu és Diószegi László (Fotó: Sepsi OSK)

A kilencvenes évek egyik elit román belső védőjének számító, 32-szeres válogatott Ciobotariu bukaresti (FC National, Dinamo) és belga klubokban (Standard Liege, Mons, Antwerp) játszott karrierje során. Edzőként elsősorban román csapatoknál dolgozott, két rövid arab kitérőt leszámítva: a szaúdi al-Fajszali és al-Tai után 2020-ban a libanoni válogatott szövetségi kapitánya volt. Trófeákat nem nyert, de a Marosvásárhellyel 2015-ben szerzett bajnoki ezüstérem és a Voluntari tavalyi – éppen a Sepsi ellen elvesztett – döntője kiugróan jó eredménynek számított a klubjainál.

Hadnagy Attila, a Sepsi klubigazgatója szerint gyorsan sikerült megegyezniük az egyik legkeresettebb román edzővel, akitől hasonló eredményeket várnak, mint elődjétől, a saját kérésére távozó Cristiano Bergoditól: a bajnokságban a felsőházi rájátszásba jutást és minél sikeresebb kupaszereplést. Liviu Ciobotariu tudja, nagy felelősséget vállalt azzal, hogy az elmúlt egy évben három trófeát nyerő csapathoz szerződött, de bízik magában, stábjában és a játékosokban is.

„Eddig csak ellenfélként ültem itt, most a Sepsi edzője vagyok. Új fejezet és új kihívás ez, köszönöm a bizalmat. Az OSK nagy és sikeréhes klub, amelynek már neve van a román futballban és a sikerhez szükséges feltételeket is biztosítja. Az idő rövid, három hét felkészülés után már jön a Szuperkupa-mérkőzés, de jól ismerem a csapatot és a játékosokat, nem lesz gond. Szeretném minimum megismételni az eddigi eredményeket, mert azok is köteleznek engem – mondta székfoglalójában Ciobotariu, hozzátéve, hogy nem tervez nagy változásokat a keretben, maximum egy-két új játékos érkezhet még.

A Sepsitől eddig Radoszlav Dimitrov, Anass Achahbar, Enriko Papa és Alexandru Tudorie távozott, érkező oldalon pedig Sherif Kalluku albán középpályás (KF Teuta) és Darius Oroian jobbhátvéd (Steaua) szerepel eddig.

A szentgyörgyi csapat ausztriai edzőtáborban készül majd az új idényre, a tervezett három edzőmérkőzésből eddig kettőt sikerült lekötnie, egyet a Ferencváros (június 21.) és egyet a CSZKA Szófia (június 29.) ellen.  

2023.10.02 00:13:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A minap egyszer az jutott eszembe, milyen csodálatos lenne, ha egyszer csak betoppannál a »mackós«-ra, hogy újra itt vagy, csak egy félreértés volt ez az egész. Elképzeltem, hogy odaszaladok, és újra megölellek és megölelsz. Micsoda boldogság lenne. Aztán arra gondoltam, hogy de hiszen éppen ez vár ránk egyszer.

2023.10.01 15:42:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak egyetlen gólt láthattak a nézők, a hazai támadásokban nem volt elég veszély.

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.