Sepsi OSK: bemutatták a klub új vezetőedzőjét

Vágólapra másolva!
2023.06.09. 13:45
null
Hadnagy Attila, Liviu Ciobotariu és Diószegi László (Fotó: Sepsi OSK)
Hivatalosan is bemutatta új vezetőedzőjét, Liviu Ciobotariut a Sepsi OSK, a Román Kupa-győztes székelyföldi csapat egy plusz egy éves szerződést kötött az elmúlt két évben a FC Voluntari-t irányító 52 éves szakemberrel. 

A kilencvenes évek egyik elit román belső védőjének számító, 32-szeres válogatott Ciobotariu bukaresti (FC National, Dinamo) és belga klubokban (Standard Liege, Mons, Antwerp) játszott karrierje során. Edzőként elsősorban román csapatoknál dolgozott, két rövid arab kitérőt leszámítva: a szaúdi al-Fajszali és al-Tai után 2020-ban a libanoni válogatott szövetségi kapitánya volt. Trófeákat nem nyert, de a Marosvásárhellyel 2015-ben szerzett bajnoki ezüstérem és a Voluntari tavalyi – éppen a Sepsi ellen elvesztett – döntője kiugróan jó eredménynek számított a klubjainál.

Hadnagy Attila, a Sepsi klubigazgatója szerint gyorsan sikerült megegyezniük az egyik legkeresettebb román edzővel, akitől hasonló eredményeket várnak, mint elődjétől, a saját kérésére távozó Cristiano Bergoditól: a bajnokságban a felsőházi rájátszásba jutást és minél sikeresebb kupaszereplést. Liviu Ciobotariu tudja, nagy felelősséget vállalt azzal, hogy az elmúlt egy évben három trófeát nyerő csapathoz szerződött, de bízik magában, stábjában és a játékosokban is.

„Eddig csak ellenfélként ültem itt, most a Sepsi edzője vagyok. Új fejezet és új kihívás ez, köszönöm a bizalmat. Az OSK nagy és sikeréhes klub, amelynek már neve van a román futballban és a sikerhez szükséges feltételeket is biztosítja. Az idő rövid, három hét felkészülés után már jön a Szuperkupa-mérkőzés, de jól ismerem a csapatot és a játékosokat, nem lesz gond. Szeretném minimum megismételni az eddigi eredményeket, mert azok is köteleznek engem – mondta székfoglalójában Ciobotariu, hozzátéve, hogy nem tervez nagy változásokat a keretben, maximum egy-két új játékos érkezhet még.

A Sepsitől eddig Radoszlav Dimitrov, Anass Achahbar, Enriko Papa és Alexandru Tudorie távozott, érkező oldalon pedig Sherif Kalluku albán középpályás (KF Teuta) és Darius Oroian jobbhátvéd (Steaua) szerepel eddig.

A szentgyörgyi csapat ausztriai edzőtáborban készül majd az új idényre, a tervezett három edzőmérkőzésből eddig kettőt sikerült lekötnie, egyet a Ferencváros (június 21.) és egyet a CSZKA Szófia (június 29.) ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik