Salzburg: Maliban találhatták meg Szoboszlai utódját

Vágólapra másolva!
2021.01.04. 13:59
null
A 18 éves Dorgeles a középpálya közepén és támadóként is bevethető (Fotó: redbullsalzburg.at)
Szoboszlai Dominik korábbi együttese, a Bukta Csabát és Major Sámuelt is foglalkoztató Red Bull Salzburg három új légiós érkezését jelentette be hétfőn. A futballistákban közös, hogy 18 esztendősek, Maliból, a Guidars FC-től jöttek, és hogy eleinte a fiókcsapat FC Lieferingben kaphatnak lehetőséget.

 

A három érkező közül ketten is középpályások, Mamady Diambou inkább a középpálya közepén, Nene Dorgeles pedig a támadóharmadban érzi jól magát. Utóbbi támadóként is bevethető szükség esetén. A harmadik szerzemény Daouda Guindo középső hátvéd.

A jelek szerint a Salzburg továbbra sem adja fel játékospolitikáját, és továbbra is „csiszolatlan gyémántokat” próbál beépíteni keretébe, majd felépíteni az európai topligák szintjére.

A Salzburg sajtóhírek szerint 20 millió euróért, valamint a későbbi eladási ár meghatározott százalékáért cserébe adta tovább Szoboszlai Dominik játékjogát a német testvércsapatnak, az RB Leipzignek. A magyar játékos 86 tétmeccsen 26 góllal és 35 gólpasszal segítette az osztrákokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik