Salzburg: Haaland Gulácsi útjára léphet, ő lehet a 17. ilyen játékos

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.11.08. 14:03
null
Erling Haaland Lipcsében léphet a következő szintre (Fotó: AFP)
A Transfermarkt a Sky Sportsra hivatkozva állítja, nyártól a német élvonalban szereplő RB Leipzigben folytathatja pályafutását Erling Haaland, a Red Bull Salzburg norvég válogatott támadója. Ő lenne a 17. játékos, aki Salzburgból közvetlenül Lipcsébe teheti át székhelyét.


A Sky Sports úgy tudja, az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann már jelezte a klubvezetésnek, hogy szívesen látná csapatában a rendkívül gólérzékeny, a 2019–2020-as idényben 17 tétmérkőzésen 23 gólnál járó támadót. Állítólag Haaland sem zárkózik el a váltástól, akinek korábban édesapja is azt tanácsolta, ne kapkodjon a klubváltással és ne akarjon azonnal Európa legnagyobb csapatainak egyikéhez igazolni.

„Egy nap szeretne a Premier Leageue-ben futballozni, de hogy ez a nap mikor jön el, arról fogalmam sincs. Az a legfontosabb, hogyha megtörténik, kellően felkészült legyen erre” – idézte a Leeds Unitedot és a Manchester Cityt is megjáróAlf-Inge Haalandot a Sky.

Az angolok emlékeztetnek, az ifjabb Haaland szerződtetése lenne a 17. üzlet az RB Leipzig és a Red Bull Salzburg között (remek példa erre a Leipzig és a magyar válogatott első számú kapusa, Gulácsi Péter, aki 2013 és 2015 között 65 bajnokin lépett pályára Salzburgban). A Sky Sports megjegyzi, már csak a fiatalos öltöző miatt is jó választás lehet a norvégnak Lipcse: a Bajnokok Ligája-résztvevő klub rendelkezik a Bundesliga legfiatalabb átlagéletkorával, 23.4 évvel.

Haaland iránt az elmúlt napokban olyan topklubok jelentkeztek be sajtóértesülések szerint, mint a Manchester United, a Liverpool, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Juventus. A Barcelona például 65 millió eurót sem sajnálna érte – a sztárügynök, Mino Raiola közbenjárása mellett.

A 19 esztendős norvég a többek között a Bayern München és a Liverpool által csábított Timo Werner utódja lehet Lipcsében 2020 nyarától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik