Románia: legyőzte a bajnokot a Sepsi OSK

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2017.08.05. 20:12
Második hazai mérkőzését is megnyerte a román labdarúgó-élvonal székelyföldi újonca: a Sepsi OSK ezúttal a bajnoki címvédő Viitorult verte meg a hajrában szerzett góllal (1–0).

A Brassóban megrendezett találkozón Gheorghe Hagi, a vendégek edzője több alapemberét is kihagyta a szerdai vesztes Bajnokok Ligája-selejtezőhöz képest (hosszabbítás után 0–4 az APOEL Nicosia otthonában), ám így is a vendégcsapat uralta a mérkőzést. A Viitorul támadói azonban legtöbb helyzetüket túlbonyolították, és csak leshelyzetek után tudták bevenni Niczuly Roland kapuját.

A 35 fokos melegben rendezett mérkőzésen a szentgyörgyiek alig tudták megtartani a labdát, de kontrákból és rögzített helyzetekből így is voltak lehetőségeik. Az első félidőben Hadnagy Attila egyedül mehetett kapura, de a kapusba lőtt, szünet után Claudiu Herea és Issa Thiaw távoli lövését is védte Ramniceanu.

A 78. percben a Viitorul francia védője, Kevin Boli megkapta második sárga lapját, de a Sepsi OSK emberelőnyben is csak védekezett. Egészen a ráadáspercekig, amikor Hadnagy kétszer is helyzetbe került – az első lövése még fölé ment, de a másodiknál estében a hosszúba lőtte Petre indítását.

„Három arany pontot szereztünk egy nagyon jó csapat ellen, amelyen látszott a fáradtság, és élni tudtunk ezzel a lehetőséggel. Több és nagyobb helyzeteik voltak, de mi kihasználtuk a mienket” – mondta a lefújás után a 37 éves szentgyörgyi gólszerző, Hadnagy Attila.


Győzelmükkel az immár hatpontos szentgyörgyiek feljöttek a táblázat hetedik helyére, míg a három meccse gólképtelen Viitorul 3 ponttal a 11. helyen áll.

ROMÁNIA, LIGA 1, 4. FORDULÓ
Sepsi OSK–Viitorul 1–0 (Hadnagy 92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik