Románia: Bölöni újabb részletekről egyezett meg a szövetséggel

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.01.18. 18:11
null
Bölöni László (Fotó: Tumbász Hédi)
Csak néhány részletben tudott megegyezni Bölöni Lászlóval a szövetségi kapitányt kereső Román Labdarúgó-szövetség (FRF) – állítja a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, amely szerint a FRF vezetése immár Edward Iordanescuval is megkezdte a tárgyalásokat a válogatott szakvezetői posztjáról.

 

A Franciaországban élő Bölöni már lassan két hete Romániában tartózkodik, ám javarészt szülővárosában, Marosvásárhelyen van, és az első tárgyalások után napokig nem is válaszolt sem a szövetség vezetőinek, sem a sajtó képviselőinek hívásaira. A válogatott élére Mirel Radoi novemberi távozása óta szakvezetőt kereső szövetség ezért kedden már Edward Iordanescuval is tárgyalt, de megegyezni vele sem sikerült.

A Gazeta Sporturilor szerint mindkét edző ragaszkodik a többéves megállapodáshoz, szeretnék elkerülni, hogy már idén szeptemberben meneszthessék őket, ha a válogatott gyengén szerepel a Nemzetek Ligájában.

A mostani cikk szerint viszont éppen ebben sikerült előrelépnie Bölöninek, aki az általa kért négyéves szerződést ugyan nem kapja meg, ám ha aláír, idén csak akkor meneszthetik, ha a csoport negyedik, azaz utolsó helyén végez a Nemzetek Ligájában. Románia a B-liga 3. csoportjában szerepel, ellenfele Bosznia-Hercegovina, Finnország és Montenegró lesz.

Ugyanakkor Bölöni is elfogadta az FRF feltételét, miszerint egymillió eurót kell fizetnie, ha idő előtt ki akar lépni a szerződéséből.

A sportlap cikke megjegyzi, Bölöni talán már ezekkel a válaszokkal is elkésett, ugyanis Razvan Burleanu, a szövetség elnöke szerdán végleges válaszra számít Iordanescutól, és ha ez „igen” lenne, az FRF azonnal megszakítja a tárgyalásokat Bölönivel és a jolly jokerként a pakliban tartott Adrian Mutuval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik