BOROS MIKLÓS 2022.01.18 18:11 Frissítve: 2022.01.18 18:51

Románia: Bölöni újabb részletekről egyezett meg a szövetséggel

Csak néhány részletben tudott megegyezni Bölöni Lászlóval a szövetségi kapitányt kereső Román Labdarúgó-szövetség (FRF) – állítja a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, amely szerint a FRF vezetése immár Edward Iordanescuval is megkezdte a tárgyalásokat a válogatott szakvezetői posztjáról.

Bölöni László (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A Franciaországban élő Bölöni már lassan két hete Romániában tartózkodik, ám javarészt szülővárosában, Marosvásárhelyen van, és az első tárgyalások után napokig nem is válaszolt sem a szövetség vezetőinek, sem a sajtó képviselőinek hívásaira. A válogatott élére Mirel Radoi novemberi távozása óta szakvezetőt kereső szövetség ezért kedden már Edward Iordanescuval is tárgyalt, de megegyezni vele sem sikerült.

A Gazeta Sporturilor szerint mindkét edző ragaszkodik a többéves megállapodáshoz, szeretnék elkerülni, hogy már idén szeptemberben meneszthessék őket, ha a válogatott gyengén szerepel a Nemzetek Ligájában.  

A mostani cikk szerint viszont éppen ebben sikerült előrelépnie Bölöninek, aki az általa kért négyéves szerződést ugyan nem kapja meg, ám ha aláír, idén csak akkor meneszthetik, ha a csoport negyedik, azaz utolsó helyén végez a Nemzetek Ligájában. Románia a B-liga 3. csoportjában szerepel, ellenfele Bosznia-Hercegovina, Finnország és Montenegró lesz.

Ugyanakkor Bölöni is elfogadta az FRF feltételét, miszerint egymillió eurót kell fizetnie, ha idő előtt ki akar lépni a szerződéséből. 

A sportlap cikke megjegyzi, Bölöni talán már ezekkel a válaszokkal is elkésett, ugyanis Razvan Burleanu, a szövetség elnöke szerdán végleges válaszra számít Iordanescutól, és ha ez „igen” lenne, az FRF azonnal megszakítja a tárgyalásokat Bölönivel és a jolly jokerként a pakliban tartott Adrian Mutuval.

2022.05.23 21:35:49

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Tanulság persze nincs, az nem számít annak, hogy egy-egy korszak divatos szenvedélye a sportban is utat tör magának. Kampányok ide, kampányok oda. Amelyekkel az a bajom, hogy mindig valami ellen teszik le a voksukat és nem a pozitív megoldás mellett. A dohányzástól már úgy-ahogy sikerült elriasztani az embereket, de ha a célért igénybe vett pénzt és energiát arra fordították volna, hogy a sport mellett szóljanak hasonló intenzitással, kevésbé lenne álszent az akció.

2022.05.22 18:21:09

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

Lemarad az európai kupaporondról a bácskai együttes amiatt, hogy nem nyert.

2022.05.21 23:14:43

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A köztársasági elnök számára a magyar az magyar.