Románia: a Csíkszereda ellenfele arra kéri szurkolóit, hogy ne skandáljanak magyarellenes rigmusokat

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 17:50
null
Otelul-szurkolók (Fotó: exploremag.ro)
Hivatalos közleményben kéri ultráit a magyarellenes rigmusok mellőzésére a román másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Liga 2) szereplő Otelul Galati a következő fordulóban esedékes, FK Csíkszereda elleni mérkőzés előtt – szúrta ki a román alsóbb osztályú labdarúgásra szakosodott portál, a liga2.ro.

Szeretném kiemelni, hogy a rasszista vagy idegengyűlölő rigmusok skandálása elfogadhatatlan és ezt a körülményektől függetlenül nem toleráljuk. Az ilyen incidensek nem csupán a játékosoknak és a szurkolóknak okozhatnak kárt, de a klubunk jó hírnevére és sportszakmai eredményeire is káros hatásuk lehet. Ennek értelmében mindenkit arra kérek, hogy pozitív és konstruktív módon fejezze ki a klub iránti szenvedélyét. Mutassunk tiszteletet az ellenfél minden játékosa, szurkolója és vezetőségi tagja felé, származástól és nemzetiségtől függetlenül. Hadd lássa mindenki, hogy mi egy támogató és egységes közösség vagyunk” – üzente közleményében Marian Brailescu, a galaci klub elnöke.

Az Otelul Galati (amely jogutódja a 2011-ben bajnokságot nyerő és BL-csoportkörös, majd később megszűnt azonos nevű klubnak) a húszcsapatos bajnokság harmadik helyén áll 32 ponttal, míg a Csíkszereda 26 ponttal a nyolcadik helyen tanyázik – az alapszakasz végén az első hat helyezett jut be a feljutásért rendezett felsőházi rájátszásba.

A kiemelkedően magas hazai nézőszámmal és jelentős létszámú ultrával rendelkező Otelul annak a függvényében adta ki a fent idézett közleményt, hogy a közelmúltban az élvonalbeli Sepsi OSK „zöld asztalnál” nyert 3–0-ra a FCU Craiova ellen, miután annak szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak – a mérkőzés játékvezetője előbb félbeszakította, majd le is fújta a találkozót. A galaci együttes vélhetően egy ehhez hasonló incidenst szeretne megelőzni – a két csapat pénteken, magyar idő szerint 16 órakor mérkőzik meg egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik