B. M. 2021.09.22 22:36 Frissítve: 2021.09.22 22:50

Román Kupa: megszakadt a Sepsi nyeretlenségi sorozata

A Román Kupában szakadt meg a Sepsi OSK több mint két hónapos nyeretlenségi sorozata, ráadásul egy olyan pályán, ahol a bajnokságban idén még gólt sem szereztek az ellenfelek: a Farul ovidiui otthonában. Az alsóbb ligás erdélyi csapatok viszont nem bírtak magasabb osztályból érkező vendégeikkel.

 

A Csíkszereda búcsúzott a kupától (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)

Mivel a Liga 1-es csapatok többségétől eltérően mindkét edző főként a bajnokságban is rendszeresen játszó futballistáit küldte pályára a Farul–Sepsi összecsapáson (bár a góllövőlistát vezető Jefté Betancor csak a padon kezdett a hazaiaknál), jó iramban zajlott a játék a pályán.

A hibák is főként abból jöttek, hogy néha túlpörögtek a játékosok. A kapusoknak csak a Sepsi játékosai adtak munkát: Kevin Luckasen és Tamás Károly kiugrásai után Laurentiu Branescu hárított látványosan, míg a szentgyörgyi Niczuly Rolandot saját csapattársa, Nicolae Paun dolgoztatta meg egy szöglet után. A konstancai támadók, Adrian Petre és Andrei Ciobanu lövései viszont kevéssel mellé mentek.

Szünet után az első vendégkontránál Ionut Larie bokán rúgta Kevin Luckassent, és bár az eset a tizenhatoson kívül történt, Radu Petrescu büntetőt ítélte a Sepsinek, amelyet Bogdan Mitrea értékesített egykori csapata ellen. A vezetés birtokában a székelyföldi csapat sikeresen tördelte a játékot, többször is lesre állítva a hazai támadókat. Igaz, a végén Jefte így is egyedül törhetett kapura, de lövése után a Niczuly lábáról felpörgő labda a keresztlécre pattant. A másik oldalon Petar Bojics lőtt mellé hasonlóan tökéletes helyzetből, de ez már nem befolyásolta a Sepsi továbbjutását.   

A Liga 2-es FK Csíkszereda hat saját nevelésű, 2000-ben vagy azután született játékossal kezdett az élvonalbeli Chindia ellen, és a rutinkülönbség döntőnek bizonyult a statikus, lassú futballt hozó mérkőzésen. A helyzetek nélküli első félidő legvégén a csíki védelem az ötösön belül teljesen szabadon hagyta Cristian Cherchezt, aki könnyű gólt szerzett. Szünet után pedig hiába álltak be az FK tapasztaltabb támadói, a kontrákra beálló Chindiának volt csak komoly helyzete, de a hazaiak kapusa, Gyenge Szilárd kétszer is lábbal védett. 

Véget ért a Liga 3-as Nagyváradi AC menetelése is, a négy éve újraalapított egykori magyar bajnok egy hajrában kapott góllal kapott ki a másodosztály második helyén álló Nagyszebentől.   

ROMÁN KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Farul Constanta–Sepsi OSK 0–1
(Mitrea 51. – 11-esből)
FK Csíkszereda–Chindia Targoviste 0–1
(Cherchez 45.)
Nagyváradi AC–FC Hermannstadt 0–1
(Sintean 83.)

2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.