Rögbi Eb: többmilliós kárt okozott a jégverés a Kincsem Parkban

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 09:56
Több millió forintos kárt okozott a pénteki vihar a budapesti Kincsem Parkban, amely otthont ad az olimpiai hetes rögbi másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságán a második fordulónak – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A VPB Kommunikáció szombat reggeli közleménye szerint technikai és konyhai eszközökben, az eseményt közvetítő televíziós stáb kameráiban, valamint sátrakban és számítógépekben okozott kárt a vihar – írta az MTI.

Kiss Antal, a Magyar Rögbiszövetség elnöke elmondta, hogy a szervezőbizottság egész éjjel a károk elhárításán dolgozott.

„Szerencsére a pálya olyan minőségű, hogy a hatalmas vízmennyiség ellenére reggelre játékra alkalmas állapotba került. Éjszaka megkezdődtek a tárgyalások az infrastruktúra újratelepítéséről" – nyilatkozta a sportvezető.

A távirati iroda felidézi, a magyar női válogatott egy győzelemmel és két vereséggel zárta a budapesti forduló első napját, a Csehország elleni, utolsó csoportmérkőzése pedig a kedvezőtlen időjárás miatt szombatra csúszott.

A vasárnapig tartó Eb-n szombaton lesznek a női torna helyosztói is, valamint ekkor bonyolítják le a férfiak csoportküzdelmeit. A zárónapon a férfiak helyosztóival ér véget a kontinensbajnokság.

Három héttel ezelőtt az Eb első körében az akkor nyolccsapatos női tornán a magyar együttes az ötödik helyen végzett, a 12 válogatottat felvonultató férfimezőnyben a magyarok kilencedikek lettek – tekintett vissza az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik