PSG: a Porto érdeklődik a távozó Buffon iránt – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.13. 09:46
null
Gigi Buffon biztosan folytatja pályafutását, több ajánlat közül is válogathat (Fotó: AFP)
Olasz lapértesülések szerint a portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Porto érdeklődik a Paris Saint-Germainből távozó Gianluigi Buffon iránt.

 

Ahogyan arról beszámoltunk, a 41 éves Gigi Buffon biztosan távozik a PSG-től, amint lejár a június 30-ig szóló szerződése. A veterán olasz kapus csak egy éve igazolt Párizsba, a klub azonban nem szeretné meghosszabbítani a szerződését.

Buffon menedzsere elárulta, a rutinos játékosnak esze ágában sincs visszavonulni, biztosan folytatja pályafutását. Ez több csapatnak is felkeltette az érdeklődését, többek között az FC Portónak is, írja a Tuttosport. A portugál csapatnak égetően szüksége lenne egy új kapusra, miután Iker Casillas egy edzésen kapott szívinfarktust, és vélhetően nem lép pályára többet.

A PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi is megszólalt Buffon távozásával kapcsolatban.

„Soha nem fogom elfelejteni a büszkeséget, amelyet a Paris Saint-Germain minden egyes tagjával átélhettünk, amikor Gianluigi Buffont láttuk a mi mezünkben védeni” – mondta a PSG elnöke.

„Azalatt az idő alatt, ameddig a PSG-t szolgálta, rengeteg tapasztalatot és profizmust jelentett a csapatnak, nem csupán a pályán, hanem a klub minden területén. Hiányozni fog a klubnak kedves és nyitott személyisége” – tette hozzá al-Kelaifi.

Buffont több csapattal is szóba hozták, az FC Barcelona mellett nevelőegyesülete, a Parma is figyeli az olasz kapus helyzetét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik