PSG: Gianluigi Buffon távozik a klubtól – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 17:42
null
Egy év után távozik a legenda (Fotó: AFP)
Hivatalos honlapján bejelentette a Paris Saint-Germain, hogy egy évvel érkezése után távozik a klubtól Gianluigi Buffon, mivel a június 30-án lejáró szerződését nem hosszabbítják meg.

 

A 41 éves Gigi Buffon 17 év után tavaly hagyta el a Juventust, s a francia PSG-vel kötött egy évre szóló szerződést, majd a párizsiakkal megnyerte a bajnokságot a mögöttünk hagyott idényben. A klub szerdán a hivatalos honlapján közölte: nem hosszabbítja meg a 2006-ban az olasz válogatottal világbajnoki címet szerző kapus szerződését.

„Közös tárgyalások után a PSG és Gianluigi Buffon megállapodtak, hogy nem újítják meg a kapus 2019. június 30-án lejáró szerződését” – áll a PSG honlapján olvasható közleményben.

A 176-szoros olasz válogatott kapus 25 meccsen állt a PSG kapujában az idényben, amelynek elején megnyerte a francia Szuperkupát.

„Köszönet mindenért, amit lehetőségem nyílt Párizsban a klubnál megtapasztalni. Tizenkét hónapja elképesztő szeretettel fogadtak a csapat szurkolói, most is szívem mélyéről köszönök nekik. Ma véget ér az Olaszországon kívüli kalandom. Ernest Hemingway azt írta, a világon az emberek csupán két helyen élhetnek igazán boldogan, otthon és Párizsban. Mától fogva ez rám is igaz, Párizs kicsit mindig is az otthonom marad. Allez, Paris!” – köszönt el a klubtól Buffon.

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy Buffon folytatja-e pályafutását, s ha igen, melyik klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik