nemzetisport.hu 2019.05.01 16:39 Frissítve: 2019.05.03 08:31

Porto: Casillas rosszul lett az edzésen, infarktussal vitték kórházba

A portugál Jornal de Notícias napilap beszámolója szerint Iker Casillas rosszul lett a Porto szerdai edzésén. A klub megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy a 37 éves futballista nincs életveszélyben.

A Porto megerősítette, Iker Casillas idénye véget ért (Fotó: AFP)

 

Portugáliai beszámolók szerint a rutinos kapus a szerdai edzés közben jelezte, hogy nem érzi jól magát, azonnal kivizsgálták, majd kórházba is szállították, a vizsgálatok szerint szívrohamot kapott.

A Porto megerősítette a hírt és igyekezett megnyugtatni a drukkereket, hogy Casillas nincs életveszélyes állapotban. Az idénye ugyanakkor véget ért. 

Idő közben a portugál lapok és a BBC is infarktus-gyanúra pontosította az értesüléseit. Amiben egyetértenek a források, hogy Casillas szívével akadt probléma. 

A portugál és a spanyol sajtó is találgat, mennyi időt vehet igénybe a kapus felépülése, aki tavasszal hosszabbított a Portóval szerződést, amely egy plusz egy évre szól – így ha egészségi állapota engedi, 40 esztendős koráig is védhet. Jelen állás szerint viszont kérdéses, láthatjuk-e még a pályán profi labdarúgóként. 

Casillas 2015 nyarán igazolt nevelőegyesületétől, a Real Madridtól a Portóhoz. Madridban öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert, összesen 19 nagy trófeát, miközben 725 tétmérkőzésen lépett pályára az együttes színeiben. Portóban eddig 156 tétmeccse van és egyszeres bajnok, a legutóbbi, a 2017–2018-as kiírásban végzett élen csapatával.

A 167-szeres spanyol válogatott kapus kétszeres Európa-bajnok és egyszeres világbajnok. 

„Nagy volt az ijedtség, de sértetlenül megúsztam, minden rendben van. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az üzeneteket és a szeretetet” – írta a Twitterre Iker Casillas, aki egy képet is posztolt a kórházból szerda este 9 órakor.

Iker Casillas on Twitter

Todo controlado por aquí, un susto grande pero con las fuerzas intactas. Muchísimas gracias a todos por los mensajes y el cariño2020.04.07 12:06:56

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Nem volt könnyű megemésztenie, hogy csak harmincévesen szerződhetett nyugat-európai bajnokságba.

2020.04.07 23:17:53

Minden más foci VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Persze hogy tudtam – csak nem sejtettem!

2020.04.05 11:00:09

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Hosszú építkezés csúcsa lett volna a BL-győzelem, de a hazai uralom is örökké emlékezetes marad.