D. Á. 2021.01.03 12:10 Frissítve: 2021.01.03 12:19

PL: Van, aki tíz büntetőt végezhet el a szezonban – Mourinho beszólt Fernandesnek

Mint ismert, a Manchester United pénteken 2–1-re nyert az Aston Villa ellen, a győztes gólt pedig Bruno Fernandes szerezte tizenegyesből. A Tottenham Hotspur menedzsere, José Mourinho a Puskás-díjat elnyerő és 100 Spurs-gólig jutó Szon Hung Mint méltatta, de természetesen beszólt a honfitársának is...

Mourinhónak nem tetszik, hogy Fernandes ennyi tizenegyest végezhet el (Fotó: AFP)

 

Bruno Fernandes azóta, hogy a Manchester Unitedba igazolt tavaly januárban, gyakorlatilag folyamatosan a csapat legjobbja. A támadó középpályás rengeteg helyzetet teremt, de a kapu előtt sem remeg meg a lába. Annak ellenére, hogy gólveszélyes, találatai nagy részét tizenegyesből szerzi – már 15 büntetőt végezhetett el, amióta az MU futballistája.

A „vörös ördögök” korábbi és a Tottenham jelenlegi menedzsere, José Mourinho a Puskás-díjat elnyerő és már 100 Spurs-gólig jutó Szon Hung Mint méltatta, ám eközben odaszúrt portugál honfitársának is.

„Amellett, hogy megnyerte a Puskás-díjat, a héten a Tottenhamben szerzett századik gólját is megünnepelhette, mindezt tizenegyesek nélkül. Van olyan ebben a bajnokságban, aki tíz büntetőt végezhet el egy szezonon belül, és most nem Harry Kane-ről beszélek...” – mondta José Mourinho.

A két együttes legutóbbi mérkőzésén a Tottenham 6–1-re kiütötte a Manchester Unitedet, ám Ole Gunnar Solskjaer gárdája azóta összeszedte magát – jelenleg ugyanannyi pontja van, mint az első helyezett Liverpoolnak. A Spurs a tabella harmadik helyén áll, négy ponttal Fernandesék mögött.

2021.03.03 15:34:19

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A címvédő és listavezető belgrádi együttes 3–1-re nyert Zentán.

2021.03.02 21:36:29

Minden más foci KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Feltekintett az égre, talán mondott is egy rövid fohászt a futballszurkolók magasságosához, majd körbepillantva a zsibongó stadionon széles mosollyal az arcán nyugtázta: már megint otthon van.

2021.03.01 23:39:32

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tévedésre joga senkinek sincs, mutassanak nekem egyetlenegy olyan jogszabályt, amely rögzít ilyesmit! Ha létezne, az olyan kivételezés lenne, amilyet nem követelhet magának ember nyilvánosan – a sportban, a futballban különösen nem.

2021.03.01 06:37:49

Minden más foci BOBORY BALÁZS

„Szezononként legalább három-négy itt nevelkedő srác lesz első osztályú játékos. Ez jó arány.”