Női vb: Infantino fenyegetőzött, annyira kevés pénzt ajánlottak a közvetítésekért

Vágólapra másolva!
2023.05.31. 15:55
null
Gianni Infantino finoman fogalmazva sincs megelégedve az európai ajánlatokkal (Fotó: Getty Images, archív)
Július 20-án kezdődik az ausztrál–új-zélandi közös rendezésű női labdarúgó-világbajnokság, ám a résztvevő 32 országból 7 televíziós társasága még nem kötött megállapodást a közvetítési jogokról a FIFA-val.

 

Ötven nap múlva kezdődik a női vb, s a legnagyobb európai futballnemzetek egyike sem állapodott meg még a FIFA-val. A Telegraph úgy tudja, hogy az olasz műsorszolgáltatók a katari férfi világbajnokság közvetítési jogainak csupán egy százalékát fizetnék ki a nők eseményéért, úgy, hogy utóbbi eseményre ráadásul kvalifikált a nemzeti együttesük (mint ismert, Katarban nem szerepelt az olasz válogatott).

Németországban nem sokkal, de valamivel biztatóbb a helyzet, a férfi vb díjának kevesebb mint három százalékát fizetnék a női vb-ért. A világszövetséget ez azért dühítette fel különösen, mert a német televízió legnézettebb tavalyi sporteseménye a női labdarúgó Eb döntője volt (a Wembleyben rendezett döntőben Anglia hosszabbítás után 2–1-re nyert a németek ellen), összesen 21.6 millióan követték televízión a találkozót.

A lap úgy tudja, hogy a BBC és az ITV közös brit brit megállapodása hamarosan megszülethet, sokkal közelebb állnak az egyezséghez, mint a franciák, az olaszok, a németek és a spanyolok. Az érintett országok sportminiszterei közös közleményben kérték a műsorszolgáltatókat és a FIFA-t arra, hogy mihamarabb egyezzenek meg egymással.

A FIFA elnöke, Gianni Infantino e hónap elején úgy nyilatkozott, hogy „A nagy európai társaságok ajánlatai arculcsapást jelentenek a játékosoknak s minden nőnek világszerte.” A Telegraph idézete szerint Infantino azzal fenyegetőzött, hogy ha nem tesznek általa korrektnek vélt ajánlatot, akkor az érintett országoknak egész egyszerűen el sem adják a jogokat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik