K. B.
2023.05.31 15:55 Frissítve: 2023.05.31 16:03

Női vb: Infantino fenyegetőzött, annyira kevés pénzt ajánlottak a közvetítésekért

Július 20-án kezdődik az ausztrál–új-zélandi közös rendezésű női labdarúgó-világbajnokság, ám a résztvevő 32 országból 7 televíziós társasága még nem kötött megállapodást a közvetítési jogokról a FIFA-val.

Gianni Infantino finoman fogalmazva sincs megelégedve az európai ajánlatokkal (Fotó: Getty Images, archív)

 

Ötven nap múlva kezdődik a női vb, s a legnagyobb európai futballnemzetek egyike sem állapodott meg még a FIFA-val. A Telegraph úgy tudja, hogy az olasz műsorszolgáltatók a katari férfi világbajnokság közvetítési jogainak csupán egy százalékát fizetnék ki a nők eseményéért, úgy, hogy utóbbi eseményre ráadásul kvalifikált a nemzeti együttesük (mint ismert, Katarban nem szerepelt az olasz válogatott).

Németországban nem sokkal, de valamivel biztatóbb a helyzet, a férfi vb díjának kevesebb mint három százalékát fizetnék a női vb-ért. A világszövetséget ez azért dühítette fel különösen, mert a német televízió legnézettebb tavalyi sporteseménye a női labdarúgó Eb döntője volt (a Wembleyben rendezett döntőben Anglia hosszabbítás után 2–1-re nyert a németek ellen), összesen 21.6 millióan követték televízión a találkozót.

A lap úgy tudja, hogy a BBC és az ITV közös brit brit megállapodása hamarosan megszülethet, sokkal közelebb állnak az egyezséghez, mint a franciák, az olaszok, a németek és a spanyolok. Az érintett országok sportminiszterei közös közleményben kérték a műsorszolgáltatókat és a FIFA-t arra, hogy mihamarabb egyezzenek meg egymással.

A FIFA elnöke, Gianni Infantino e hónap elején úgy nyilatkozott, hogy „A nagy európai társaságok ajánlatai arculcsapást jelentenek a játékosoknak s minden nőnek világszerte.” A Telegraph idézete szerint Infantino azzal fenyegetőzött, hogy ha nem tesznek általa korrektnek vélt ajánlatot, akkor az érintett országoknak egész egyszerűen el sem adják a jogokat.

 

2023.10.02 00:13:08

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A minap egyszer az jutott eszembe, milyen csodálatos lenne, ha egyszer csak betoppannál a »mackós«-ra, hogy újra itt vagy, csak egy félreértés volt ez az egész. Elképzeltem, hogy odaszaladok, és újra megölellek és megölelsz. Micsoda boldogság lenne. Aztán arra gondoltam, hogy de hiszen éppen ez vár ránk egyszer.

2023.10.01 15:42:42

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak egyetlen gólt láthattak a nézők, a hazai támadásokban nem volt elég veszély.

2023.09.30 20:10:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Kevés volt Stefanescu bombagólja Hagiék ellen, csereként állt be a kis Rivaldo, illetve Kecskés Ákos és Varga Roland is.

2023.09.30 14:44:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Az észak-bácskaiak csütörtökön a görög Olympiakoszt fogadják a TSC Arénában.