Női foci: Dennis Rodman lánya az NWSL-történet legjobban fizetett játékosa lett

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.03. 21:16
null
Dennis Rodman lánya, Trinity Rodman lett az NWSL történetének legjobban fizetett játékosa (Fotó: Getty Images)
A 19 éves Trinity Rodman, Dennis Rodman lánya lett az amerikai NWSL történetének legjobban fizetett játékosa, miután szerdán meghosszabbította szerződését a Washington Spirittel – számolt be róla az ESPN.

 

A 2021-es idényben a legjobb újoncnak megválasztott, a washingtoniakkal ebben az évben bajnokságot nyerő Trinity Rodman négyéves, 1.1 millió dolláros szerződést – ami igény esetén plusz egy évvel meghosszabbítható – kötött csapatával.

Nem ez az egyetlen rekord, ami az NBA Hírességek Csarnokába (Hall of Fame) választott Dennis Rodman lányának nevéhez fűződik: ő a liga történetének legfiatalabban draftolt játékosa – a Washington Spirit az elmúlt évadban hároméves kontraktust kötött vele, s az akkori megállapodás szerint évente, a bónuszokat nem számítva, 42 ezer dollárt tehetett zsebre.

Az amerikai utánpótlás-válogatott támadó az új megállapodásával – ami évi 281 ezer dolláros fizetést jelent – megelőzi a rangsorban az olimpiai és kétszeres világbajnoki aranyérmes Alex Morgant és a szintén világ- és olimpiai bajnok Megan Rapinoe-t is – ők 250 ezer dollárt keresnek évente.

„Nagyon örülünk, hogy Trinityt még legalább három idényig a sorainkban tudhatjuk. Szép jövő előtt álló játékos, aki minden fronton erősebbé tesz minket” – idézte az ESPN Kris Wardot, a Spirit vezetőedzőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik