NL: az utolsó percben szerezték meg a győzelmet az osztrákok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.18. 20:08
A labdarúgó Nemzetek Ligája B-divíziójában az osztrák válogatott az utolsó percben győzött az északírek otthonában, de ahogyan ezt eddig is tudni lehetett, az osztrákok a csoport második helyén végeztek, míg az északírek a C-divízióban folytatják a következő kiírásban.

A B-divízió 3. csoportjában gyakorlatilag már a 6. forduló előtt eldőlt minden: a bosnyákok veretlenül jutottak fel az A-divízióba, az osztrákok a második helyen végeztek, s az északírekbiztosan kiestek a csoportból, és a C-divízióban folytatják.B-divízió 3. csoportjában gyakorlatilag már a 6. forduló előtt eldőlt minden: a bosnyákok veretlenül jutottak fel az A-divízióba, az osztrákok a második helyen végeztek, s az északírekbiztosan kiestek a csoportból, és a C-divízióban folytatják.

Kiegyenlítetten zajlott a mérkőzés első félideje, mindkét félnek voltak lehetőségei, főképp rögzített helyzetekből: a vendégeknél David Alaba, míg a hazaiaknál Niall McGinn veszélyeztetett szabadrúgásból. Mindkét próbálkozás közel járt a gólhoz, de végül 0–0-val mentek szünetre a felek.

Az első félidő góltalanságához képest már a második játékrész 4. percében megszületett az első találat: az osztrákok 21 éves középpályása, Xaver Schlagernagyszerű lövéssel volt eredményes (0–1).

Az előny nem tartott sokáig: Corry Evans lövése megpattant egy becsúszó osztrák lábon, és így lett jó, egyenlítettek az északírek (1–1).

A 93. percben a Hertha fiatalja, Valentino Lazaro kapott labdát a tizenhatoson belül üresen, és nem is hibázott, megszerezte a győzelmet érő találatot az osztrákoknak (1–2).

NEMZETEK LIGÁJA
B-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
Észak-Írország–Ausztria 1–2 (C. Evans 57., ill. Schlager 49., Lazaro 93.)

A B-DIVÍZIÓ 3. CSOPORTJÁNAK VÉGEREDMÉNYE
1. Bosznia-Hercegovina 4 3 1 5–1 +4 10
2. Ausztria 4 2 1 1 3–2 +1 7
3. Észak-Írország 4 4 2–7 –5 0

A D-divízió 2. csoportjában a fehéroroszok Sztanyiszlav Drahun góljával szerezték meg a vezetést San Marino otthonában. A második félidőben tovább növelték a vendégek az előnyüket Anton Szaroka góljával. A továbbiakban nem változott az eredmény, így Fehéroroszország ezzel a győzelemmel bebiztosította a feljutást a C-divízióba, míg San Marino a csoport utolsó helyén zárt nulla ponttal és nulla góllal.

A csoport másik mérkőzésén, a Moldova–Luxemburg találkozón a gól nélküli első félidőt követően az 58. percben megszerezték a vezetést a hazaiak Radu Ginsari büntetőből lőtt góljával. A luxemburgiak Stefano Bensi góljával egyenlítettek még a mérkőzés vége előtt, így a döntetlennel övék lett a csoport második helye.

NEMZETEK LIGÁJA
D-DIVÍZIÓ, 2. CSOPORT
San Marino–Fehéroroszország 0–2 (Drahun 8., Saroka 52.)
Moldova–Luxemburg 1–1 (Ginsari 58. – 11-esből, ill. Bensi 70.)

A D-DIVÍZIÓ 2. CSOPORTJÁNAK VÉGEREDMÉNYE
1. Fehéroroszország 6 4 2 10– 0 +10 14
2. Luxemburg 6 3 1 2 11– 4 +7 10
3. Moldova 6 2 3 1 4– 5 –1 9
4. San Marino 6 6 0–16 –16 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik