CS. M.
2023.06.07 22:16 Frissítve: 2023.06.07 22:16

MLS: Ha a pénz döntött volna, Szaúd-Arábiába megyek – Messi

Mint ismert, Lionel Messi bejelentette, hogy az MLS-ben szereplő Inter Miaminál folytatja pályafutását. A Mundo Deportivónak és a Sportnak adott interjújából szemezgettünk.

Több európai ajánlata is volt Messinek (Fotó: Getty Images)

 
TÁVOZÁS PÁRIZSBÓL

„Vegyes érzelmekkel távoztam a PSG-től. Az első év különösen nehéz volt, de a második már sokkal jobban sikerült, főleg az első hat hónap. Ekkor már jól éreztem magam a családommal a városban, a csapatban is jól ment, de a világbajnokság után valami megváltozott. Összességében nehéz két év van mögöttem...”

 
Messi bejelentette, az Inter Miamiban folytatja – hivatalos

ÚGY TŰNT, VISSZATÉRHET A BARCELONÁHOZ

„Xavival rengeteget beszéltem az utóbbi időben egy esetleges visszatérésről, jóval többet mint az elnökkel, Joan Laportával. Úgy tűnt, visszatérhetek, de nem így alakult. Úgy volt, a La Liga mindent elfogadott, ami ehhez kellett volna, de a klubnak túl sokat kellett volna áldoznia értem.”

„Sok dologgal vádoltak már meg, mióta távoztam a Barcától, ezt nem akartam újra átélni. Ahogy az imént is elmondtam, nehéz volt számomra az elmúlt két év, a világbajnokság idejét leszámítva nem élveztük, s ennek több oka van.” 

„Az igazság az, hogy még addig sem jutottunk el a Barcelonával, hogy a szerződésről beszéljünk. Küldtek nekem egy ajánlatot, de semmi hivatalos. Sosem beszéltünk fizetésről. Ettől függetlenül szeretnék továbbra is közel maradni Barcelonához. Remélem, egy nap majd segíthetem a klubot, amit annyira szeretek.” 

NAGYON VÁRTÁK ŐT A BARCA-DRUKKEREK

„Melengette a szívemet, amikor a nevemet skandáló Barcelona-szurkolókról láttam videókat, vagy amikor ezt élőben éltem át... Furcsa volt számomra végignézni Sergio Busquets, Jordi Alba, Gerard Piqué és a többiek távozását, szerettem volna én is így búcsúzni a klubtól... Furcsa volt az is, hogy a Barca-szurkolók úgy skandálták néha a nevem, hogy már ott sem voltam.” 

A TÖBBI AJÁNLAT 

„Ha a pénzen múlt volna a döntésem, Szaúd-Arábiába mentem volna. Nagyon sok pénzt ajánlottak nekem, de nem ez volt a lényeg. Az igazság az, hogy kicsit sem ez alapján hoztam meg a döntésem. Több európai csapattól is kaptam ajánlatot, de ahogy már mondtam, csak a Barcához szerettem volna igazolni, ha maradok. Így, hogy az nem jött össze, kipróbálok valami újat Miamiban.

 

2023.09.27 23:23:44

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az angolok például az egyik világbajnokságon odáig mentek a tradicionális maori harci tánc, a haka »tompító célzatú megelőzésében«, hogy nyitott V-alakban sorakoztak fel – mintegy elnyelendő a fekete mezeseket –, vállalva a több ezer font sterlinges bírságot is, amelyet a félpálya átlépéséért rótt ki rájuk a nemzetközi szövetség.

2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.