MLS: egy hónapot csúszik az idény, december közepén lesz a döntő

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.26. 09:36
null
2020-ban a Columbus Crew lett a bajnok (Fotó: Getty Images)
Címkék
Április 3-án, a megszokotthoz képest nagyjából egy hónapos csúszással kezdődik idén az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS), amelynek a döntőjét december 11-én rendezik.
A liga hétfői tájékoztatása szerint az előszezonban az edzőtáborok a járványhelyzet miatti egészségügyi és biztonsági protokollok szigorú betartása mellett február 22-én kezdődnek. Az alapszakasz november 7-én ér véget, a rájátszás pedig 12 nappal később indul. Az All Star-mérkőzés időpontját egyelőre nem adták meg.

Az utazási korlátozások miatt egyelőre bizonytalan a három kanadai csapat sorsa, amelyek a pandémia miatt kialakult helyzetben az előző idényt csak úgy tudták befejezni, hogy az Egyesült Államokba költöztek: a Toronto Connecticutban játszotta a hazai mérkőzéseit, míg a Montreal New Jerseyben, a Vancouver pedig Portlandben talált ideiglenes otthonra.

Az Austin FC csatlakozásával a 2021-es évadban már 27 együttes indul, 14 a Keleti, 13 a Nyugati főcsoportban szerepel majd az alapszakasz során.

Arról egyelőre nem született végleges döntés, hogy a koronavírus-járvány következtében, a még jelenleg is bizonytalan helyzetben szurkolók lehetnek-e majd a mérkőzéseken, illetve milyen ütemezés szerint térhetnek vissza a lelátókra.

A liga kiemelte: nagy részben a pandémia miatt az előző idényben körülbelül egymilliárd dolláros veszteséget könyvelt el, míg a futballisták szerződésével, azon belül hangsúlyosan a fizetésükkel kapcsolatban továbbra is tárgyalásban állnak a játékosokat képviselő szakszervezet (MLSPU) vezetőivel.

Az MLS hónap elején tett javaslata szerint idén kifizetnék ugyan a szerződésben garantált teljes béreket – az előző idényben rákényszerültek a fizetések csökkentésére –, viszont ezért cserébe két évvel meghosszabbítanák a jelenlegi megállapodásokat, és azokban befagyasztanák a fizetéseket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik