MTI, CS. M. 2021.01.26 09:36 Frissítve: 2021.01.26 09:52

MLS: egy hónapot csúszik az idény, december közepén lesz a döntő

Április 3-án, a megszokotthoz képest nagyjából egy hónapos csúszással kezdődik idén az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS), amelynek a döntőjét december 11-én rendezik.

2020-ban a Columbus Crew lett a bajnok (Fotó: Getty Images)
A liga hétfői tájékoztatása szerint az előszezonban az edzőtáborok a járványhelyzet miatti egészségügyi és biztonsági protokollok szigorú betartása mellett február 22-én kezdődnek. Az alapszakasz november 7-én ér véget, a rájátszás pedig 12 nappal később indul. Az All Star-mérkőzés időpontját egyelőre nem adták meg.
Az utazási korlátozások miatt egyelőre bizonytalan a három kanadai csapat sorsa, amelyek a pandémia miatt kialakult helyzetben az előző idényt csak úgy tudták befejezni, hogy az Egyesült Államokba költöztek: a Toronto Connecticutban játszotta a hazai mérkőzéseit, míg a Montreal New Jerseyben, a Vancouver pedig Portlandben talált ideiglenes otthonra.

Az Austin FC csatlakozásával a 2021-es évadban már 27 együttes indul, 14 a Keleti, 13 a Nyugati főcsoportban szerepel majd az alapszakasz során.

Arról egyelőre nem született végleges döntés, hogy a koronavírus-járvány következtében, a még jelenleg is bizonytalan helyzetben szurkolók lehetnek-e majd a mérkőzéseken, illetve milyen ütemezés szerint térhetnek vissza a lelátókra.

A liga kiemelte: nagy részben a pandémia miatt az előző idényben körülbelül egymilliárd dolláros veszteséget könyvelt el, míg a futballisták szerződésével, azon belül hangsúlyosan a fizetésükkel kapcsolatban továbbra is tárgyalásban állnak a játékosokat képviselő szakszervezet (MLSPU) vezetőivel.

Az MLS hónap elején tett javaslata szerint idén kifizetnék ugyan a szerződésben garantált teljes béreket – az előző idényben rákényszerültek a fizetések csökkentésére –, viszont ezért cserébe két évvel meghosszabbítanák a jelenlegi megállapodásokat, és azokban befagyasztanák a fizetéseket.
2021.03.02 21:36:29

Minden más foci KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Feltekintett az égre, talán mondott is egy rövid fohászt a futballszurkolók magasságosához, majd körbepillantva a zsibongó stadionon széles mosollyal az arcán nyugtázta: már megint otthon van.

2021.03.01 23:39:32

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tévedésre joga senkinek sincs, mutassanak nekem egyetlenegy olyan jogszabályt, amely rögzít ilyesmit! Ha létezne, az olyan kivételezés lenne, amilyet nem követelhet magának ember nyilvánosan – a sportban, a futballban különösen nem.

2021.03.01 06:37:49

Minden más foci BOBORY BALÁZS

„Szezononként legalább három-négy itt nevelkedő srác lesz első osztályú játékos. Ez jó arány.”

2021.02.28 10:38:29

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Megtört a szentgyörgyiek hat mérkőzés óta tartó döntetlensorozata, kettő egyre nyertek Vasvariék.