MLS: Carlos Vela a legjobban kereső játékos

Vágólapra másolva!
2021.05.13. 17:41
null
Carlos Vela keres a legjobban az MLS-ben (Fotó: Getty Images)
Carlos Vela, a Los Angeles FC mexikói csatára az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legjobban kereső játékosa 6.3 millió dollárral – számolt be a Magyar Távirati Iroda.


Az MLS-ben szereplő futballisták szervezetének csütörtökön közzétett adatai szerint a 32 éves támadó éves alapfizetése 4.5 millió dollár, ehhez jönnek még az 1.8 millió dollárt kitevő prémiumok és a bónuszok. A 2019-es idény legértékesebb játékosának (MLS) választott CarlosVela a legutóbbi idény nagy részét kihagyta sérülés miatt – tette hozzá az MTI.

A lista második helyén ugyancsak egy mexikói csatár, a Los Angeles Galaxyt erősítő Javier Hernández áll 6 millió dolláros keresettel, a harmadik pedig az Inter Miami tavaly szeptemberben igazolt argentin támadója, Gonzalo Higuaín 5.8 millió dollárral.

A Sporting Kansas City magyar futballistája, Sallói Dániel 456.5 ezer dollárt keres egy esztendőben. A Dallas FC magyar légiósa, Schön Szabolcs fizetését nem tartalmazza a lista, amely az április 15-i állapotokat tükrözi – emlékeztetett az MTI.

A játékosok szervezete legutóbb 2019-ben tette közzé évente kétszer elkészülő összesítését, amelyet tavaly a koronavírus-járvány miatt nem publikált. A 2019-es szezon legjobban fizetett futballistája Zlatan Ibrahimovic volt 7.2 millió dollárral, de a svéd csatár tavaly visszatért a Milanhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik