BOROS MIKLÓS 2021.12.06 17:14 Frissítve: 2021.12.06 17:26

Liga 2: nyert Temesváron, a 7. helyen telel a Csíkszereda

Temesvári győzelmével, a hetedik helyen zárta az évet az FK Csíkszereda a román másodosztályban, a székelyföldi labdarúgócsapat a Ripensia otthonában nyerte meg idei utolsó mérkőzését.

 

Győzelemmel zárta az évet a Csíkszereda (Fotó: Székelysport)

 

A hideg esőben játszott mérkőzésen a csúszós pálya mindkét csapat tagjait gyakran megtréfálta, a véletlenszerűen pattanó labdák az eredmény alakulásában is fontos szerepet játszottak. Folyamatos játékra kevés lehetőség volt, a hosszú labdákra épülő erőfutballban a mérkőzés elején az FK volt jobb. A csíki gólhoz azonban az is kellett, hogy a kizárólag Jelena Richárd őrzésére figyelő Radu Rogac könyökére pattanjon egy balról belőtt labda – a büntetőt a korábban a Ripensiában futballozó Apró Claudiu lőtte be, aki mellőzte is a látványos gólörömöt.

A Ripensia távoli lövésekkel és szögletek után próbált egyenlíteni, egyre jobban beszorítva a szeredai együttest. Gyenge Szilárd kapus egy átlövést, majd egy beadást is elvétett, de mindkét lövés elment a kapuja mellett, akárcsak Apró öngólveszélyes mentési kísérlete. Nemanja Szokovics fejesénél viszont nagyot védett Gyenge, az első félidő utolsó helyzeténél azonban már tehetetlen volt: a középen kilépő Denis Golda elcsúszott a lövés pillanatában, de Raul Vidrasan elé sodorta a labdát, aki az üres kapuba lőtt.

A szünetben Valentin Suciu, az FK edzője Soufiane Jebari és Rodrigo Hernado Orte becserélésével lehelt életet a vendégek támadójátékába. Jelena fejese be is ment, de a csatár centis leshelyzetét kiszúrta a partjelző, Hernando ugyanakkor nem hibázta el a tökéletes ziccert, miután a hazai védelemből Nenad Lalics elnézte Petre Ivanovici beívelését. Az utolsó negyedórára megint beszorult a Csíkszereda, ám ezúttal kontrázni tudott, de Jelena előbb lábon lőtte Ionut Rus kapust, majd a kezdőkörből lőtt arasznyival mellé. A Ripensia mindent Szokovics fejjátékra tett fel a végén, azonban a 86. percben Gyenge védte a szerb támadó lövését, majd a legvégén hiába talált be, lesen volt.

A szezont öt vereséggel kezdő Csíkszereda nyolc veretlen mérkőzéssel zárta az őszt, és három fordulóval az alapszakasz vége előtt mindössze két pontra van a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől.   

ROMÁNIA, LIGA 2
16. FORDULÓ

Ripensia–FK Csíkszereda 1–2 (Vidrasan 45+1., ill. Apró 16. – 11-esből, Hernando 63.)
Az állás: 1. Petrolul 39 pont, 2. Hermannstadt 35, 3. Universitatea Cluj 33, …7. Csíkszereda 26, …13. Ripensia 21.  

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.

2022.01.13 16:55:21

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Előkerültek olyan finomságok, amelyeket mi innen nem tudhattunk vagy nem vettünk észre.