Liga 2: a Rapidot is legyőzte, már második az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 13:28
null
A Rapidot is legyőzte, már második az FK Csíkszereda (Fotó: Facebook/FK Csíkszereda)
A feljutást érő második helyre lépett előre az FK Csíkszereda a román labdarúgó-bajnokság másodosztályában, miután szombat délben idegenben győzte le a Liga 2 legnevesebb csapatát, a háromszoros bajnok és tizenháromszoros kupagyőztes Rapidot. 

 

Otthonos, kora tavasszal inkább a Székelyföldre, mint Havasalföldre jellemző időjárás fogadta a csíki csapatot a bufteai Nemzeti Edzőközpontban, ahol erős szélben és hóesésben rendezték a találkozót. Folyamatos, de kevés helyzetet hozó játék zajlott a pályán, a labdát többet birtokló Rapid sokáig csak beadásokig jutott, míg a szokottnál hátrább védekező FK minden labdával az elöl sokszor magára hagyott Mészáros Andrást kereste. A felvidéki csatárnak akadt is egy jó távoli lövése és egy jócskán mellé szálló fejese, de a hazai kapura Juan Bauza 30 méteres bombája volt a legveszélyesebb, amikor a labda centikkel ment el a bal felső sarok mellett. Az argentin lövése előtt néhány pillanattal volt a Rapid legnagyobb lehetősége is, ám a tizenhatosra bebotladozó Catalin Hlistei erőtlen lövése nem okozott gondot Ribánszki Lászlónak.

A szünetben már meg is állt a hó a pályán, lelassítva a játékot, alig tíz perc után a vonalak letisztítását is el kellett rendelnie Ionut Coza játékvezetőnek. Akkor azonban már 2–0-ra vezetett Csíkszereda: előbb Bauza lőtt egy szöglet után kapásból a léc alá, majd másfél perccel később Bara Levente és Csűrös Attila vitt végig egy ellentámadást, amelynek végén utóbbi helyezte a bal alsó sarokba a labdát.

A Rapid ugyan egy Bor Dávid kezezése miatt megítélt büntetővel gyorsan visszahozta a reményeit, de utána Adrian Balan egy lépésről is csak a kapufát találta el. Az FK a labda tartásával őrizte előnyét, leginkább a csereként beállt Soufiane Jebari cselezgetéseivel, aki a végén húsz méterről tökéletesen tekerte a bal felsőbe a labdát, végképp eldöntve a találkozót.

ROMÁN LIGA 2
18. FORDULÓ

Rapid–FK Csíkszereda 1–3 (Balan 65. – 11-esből, ill. Bauza 54., Csűrös 56., Jebari 86.)

Az állás: 1. U Craiova 31, 2. Csíkszereda 28, 3. ASU Poli 28, 4. Petrolul 27, 5. Calarasi 27, 6. Rapid 27.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik