Budescu ismét megtréfálta a Sepsit, oda a felsőházi rájátszás

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 15:50
null
Nem ment ma a Sepsinek (Fotó: Tókos Csaba, archíc)
Végképp elbúcsúzott a Liga 1 felsőházi rájátszásától a székelyföldi Sepsi OSK, miután a hajrában kapott két vitatott góllal alulmaradt az FC Voluntari otthonában a román Liga 1 27. fordulójában.

ROMÁN LIGA 1
27. FORDULÓ
Voluntari–Sepsi OSK 3–1 (1–0)
Voluntari,
Anghel Iordanescu Stadion, 450 néző. V: Hategan
Voluntari:
M. Popa – D. Ciobotariu, Tamas, Armas, Briceag – Droppa, Rata (Meleke, 71.) – Ricardinho, Budescu (Helder Tavares, 82.), Gheorghe (Fülöp L., 75.) – Nemec (Marcelo Lopes, 75.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Sepsi OSK: Niczuly – R. Dimitrov, Ninaj, Mitrea, A. Dumitrescu (Ispas, a szünetben) – Aganovic, Tincu (Luckassen, 84.) – Barbut, Askovszki (Damascan, 78.), Golofca (Fülöp I., a szünetben) – Tudorie. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző: Budescu (23., 80. – 11-esből), Helder Tavares (89.), ill. Aganovic (63.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az eltiltott Marius Stefanescu és teljes szezonra kidőlt Anass Achahbar hiányában improvizálnia kellett a támadósorban Cristiano Bergodi szentgyörgyi edzőnek, ám a három szélső a center mögött felállás az első félidőben látványosan csődöt mondott.

A Voluntari sikeres letámadással uralta a középpályát, és jóval gyakrabban eljutott a Sepsi kapuja elé, mint a szinte kizárólag a jobb oldalon próbálkozó szentgyörgyiek. A beadások többségét ugyan mindkét oldalon hatástalanították a belső védők, ám amikor a jobbhátvéd Radoszlav Dimitrovra maradt Constantin Budescu őrzése, a hazai támadó a léc alá tudta fejelni a labdát.

A születésnapos támadó amúgy a téli szünetben a Sepsihez is elígérkezett, amikor lapátra tette őt a FCSB, de útban a Székelyföld felé meggondolta magát, és inkább Voluntari-ba szerződött.

Szünetben fordult a kocka, mert a hazaiak a román futballhagyományok szellemében az előny birtokában visszahúzódtak kapujuk elé, átadva a labdát a Sepsinek.

A térdsérülés és 16 hónapos kihagyás után visszatérő Fülöp István személyében pedig ekkor már igazi karmester is akadt szentgyörgyi oldalon, záporoztak is a lövések Mihai Popa kapujára. A fiatal hálóőrt egyszer még a gólvonalon mentő Igor Armas is kisegítette, de végül összejött a Sepsinek az egyenlítés, Fülöp István szöglete után Adnan Aganovic fejesével.

A vendégek a gól után is támadásban maradtak, de nagy helyzeteik többé már nem voltak. A Voluntari viszont a végén szinte a semmiből talált két gólt, előbb Budescu duplázott az Alexandru Tudorie kezezése miatt megítélt büntetőből, majd Helder Tavares fejelt be közvetlen közelről egy Niczulyról kipattanó labdát.

A vendégek ugyan mindkét találat jogosságát vitatták (Tavaresnél lest láttak), de pont nélkül maradtak, és három fordulóval az alapszakasz vége előtt kilenc pont választja el őket a még playoffot érő hatodik helytől, miközben az előttük állóknak még négy-négy találkozójuk van hátra. 3–1

Liga 1, az élcsoport: 1. CFR Cluj 64 pont (26 mérkőzés), 2. FCSB 58 (26), 3. Voluntari 46... 10. Sepsi OSK 33

PERCRŐL PERCRE




90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc
Barbut próbálja 16 méterről kapura emelni a labdát, de az jócskán fölé megy.

Tavares együtt játszik Stopirával a Zöld-foki Köztársaság válogatottjában.

Három perc a ráadás.


89. perc EZ ELDŐLT, HELDER TAVARES is betalált. Marcelo Lopes balról, az alapvonalról ad középre, Meleke csukafejesét még nagy bravúrral védi Niczuly a jobb alsó sarok előtt, de a kipattanó labdát HELDER TAVARES a jobb kapufa mellől a kapuba fejeli. A Sepsi lest reklamál, de hiába. 3–1!

88. perc Ricardinho
kap sárga lapot, Damascant akasztotta az oldalvonal mellett.

84. perc
Mitrea rövid felszabadítása után Meleke tüzel laposan 18 méterről, Niczuly nagyot vetődve hárítja a jobb alsó sarokra tartó labdát.

83. perc
Tincu helyett Kevin Luckassen.

82. perc
Budescu helyett Helder Tavares. A mór megtette a kötelességét...


80. perc CONSTANTIN BUDESCU jobbal higgadtan a jobb alsó sarokba lövi a büntetőt, Niczuly határozatlan volt és el sem vetődött. 2–1!

79. perc AJJAJ,
11-es a Voluntari-nak, első ebben a szezonban, csak nekik nem volt eddig... Egy szögletnél Tudorie a saját kezére fejelte a labdát. Ispas felugrott előtte, de nem érte el a labdát, ez zavarhatta meg.

79. perc Ispas blokkolja Budescu tizenhatos sarkáról, kapásból elvállalt lövését.

78. perc Askovszki helyett Vitalie Damascan.
75. perc
Nemec és Gheorghe helyett Marcelo Lopes és Fülöp Lóránd. Testvérpárharc!

73. perc Dimitrov beadását Tudorie hat méterről „skorpiórúgással” próválja kapura küldeni, de Popa könnyedén begyűjti a lehulló labdát. René Higuitának jobban ment az ilyesmi...

71. perc Rata helyett Ulrich Meleke a hazaiaknál. Szűrő helyett bekk.

66. perc Barbut cselezi magát középre, de 15 méteres lövésével saját társát, Tudoriét találja telibe...

A háromszoros U21-es válogatott Denis Ciobotariu jól játszik ma. Kell is neki, az apja az edző. Aki 32-szeres válogatott.

64. perc Budescu 19 méterről, fordulatból leadott gyenge lövése után Niczuly szedi fel a labdát.



63. PERC Fülöp balról beívelt szöglete után ADNAN AGANOVIC kissé jobbról, hat méterről a bal felső sarokba fejeli! 1–1!

62. perc Tudorie kétszer is rálövi mindegy 10 méterről, balról, Popa mindkétszer hárít a rövid saroknál! ÉRIK A SEPSI-GÓL!

61. perc Dimitrov alapvonali betörése után Ciobotariu rúgja el a kapu torkában érkező Askovszki elől a labdát. Nem sokkal a léc fölé. A szögletnél Popa kapus hibázik, de Armas a gólvonalról kifejeli a labdát az érkező Mitrea elől.

59. perc
Dimitrov beadása után a védők Aganovic elé fejelik a labdát, ő 18 méterről félmagasan lő kevéssel a bal felső sarok mellé. Popa vetődve biztosított.

57. perc A szabadrúgást Fülöp jó 30 méterről is kapura küldi, de Popa megfogja a bal alsó sarok felé tartó labdát.

56. perc Rata és Tudorie csúszik egyaránt nyújtott lábbal a labdára, a Sepsi támadója ér oda először, Vadim Rata csak őt találja el, jár neki a sárga lap.

54. perc
Budescu most szabadrúgásból centerez, szintén balról, meg is találja az ötös jobb sarkán álló Nemec fejét, de Niczuly bal kézzel kiüti szögletre a földön megpattanó, és a léc alá tartó labdát.

53. perc
Budescu bal oldali szöglete után a labda lepattan az ötösön belül, de Mitrea gyorsabban eszmél mint Nemec, és felszabadít.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc
Dumitrescu helyett Rares Ispas, Golofca helyett Fülöp István a pályán. Utóbbinak ez első mecsce 2020. november 20. óta.

JÖTTEK-MENTEK! Illetve jött-ment. 2019-ben a Sepsi megvette az FCV-től az északmakedón Marko Szimonovszkit. De egy évre rá eladta.

Tudorie mind a 4 gólját még a Voluntari színeiben rúgta!

E párharc legjobb góllövői
Alexandru Tudorie 4
Fülöp István 3
Mihai Capatina 3
Laurentiu Marinescu 2
Adrian Balan 2

450 néző a stadionban, 50 a szentgyörgyi drukker.

Budescut a téli szünetben a Sepsi is megpróbálta leigazolni, amikor szerződést bontott a FCSB-val, de mikor várták az aláírásra, inkább a Voluntari-hoz ment...

45+7. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Két perc a ráadás.

42. perc Budescu adja be jobbról, laposan az ötösre a labdát, de a becsúszó Rata nem találja el azt! Helyzet volt!

37. perc Aganovic esernyőcsellel tör be a jobb oldalon, de az utolsó pillanatban Armas szögletre rúgja a Tudorie felé tartó labdát.

33. perc
Droppa és Barbut térdei csattanak össze egy párharcnál, mindkét játékoshoz bejön csapata orvosi stábja.

31. perc
Askovszki jobb híján nagyot rúg Briceagba.

Budescunak ez az 5. meccse a Sepsi ellen, 2 gólnál és 2 gólpassznál jár, összesen 250 perc alatt. Mumus!

28. perc Dimitrov beadása Briceag testhez szorított karjáról pattan szögletre, a Sepsi sikertelenül reklamál büntetőt.

25. perc
Gheorghe próbálkozik jó 30 méterről, de a középre tartó labda nem okoz gondot Niczulynak.

A gólszerző éppen ma 33 éves. A 17-szeres válogatott karmester, szélső a 16. bajnokiján a 2. gólját szerezte az imént.



23. PERC VEZET AZ FCV! Rata emeli jobbról, az alapvonal közeléből a kapu elé a labdát, és a hosszú oldalon berobbanó CONSTANTIN BUDESCU Dimitrovot megelőzve öt méterről a léc alá fejel. 1–0!

18. perc Askovszki lő fordulásból a tizenhatos vonaláról, egy hazai védőről szögletre pattan a labda. Aganovic beadását kifejeli a Voluntari védelme.

17. perc Budescu 26 méteres szabadrúgásból, kissé balról a kapu mögötti lelátó fölé lövi a labdát. Briceagon is megpattant előtte a labda.

56 százalékban a hazaiaké a labda.

15. perc Barbut íveli jobbról ballal az ötösre a labdát, a berobbanó Golofcát azonban Ciobotariu szereli a jobb sarok előtt. Igaz, ha Golofca ügyesebb, akkor jobbal eléri a labdát. A kipattanó labdára érkező Andres Dumitrescu letarolja a hazai védőt, ezért sárga lapot kap.

Armas az Anzsiban, a Kubany Krasznodarban és a Hammarbyben is légióskodott.

13. perc
Barbut szép beadását kifejeli a sokszoros moldáv válogatott védő, Armas. Előtte Ricardinho mesteri keresztlabjájával Rata lesre szaladt.

12. perc Budescu 40 méteres, parádés indításával Gheorghe ismét megérkezik a Sepsi-védők mögé, de az ötös jobb sarkáról jobbal leadott lövésé a kifutó Niczulyban elakad.

9. perc Gheorghe fut be a Sepsi védelme mögé, Budescu labdájára, de jobbról keresztbe gurít a kapu elé... ahol egy társa sem érkezik!

6. perc Hategan játékvezető megszédül, és orvosi ápolást kér. A halántékát tapogatja, nincs jól. De szerencsére egy perc múlva folytathatjuk.

60 százalékban a hazaiaké a labda.

5. perc A Voluntari is szögletből próbálkozik, de Budescu beadása után Tamas nem tudja megcsúsztatni a labdát a megfelelő irányba, így végül Aganovic felszabadít.

2. perc Barbut centerez jobbról, de Tamas szögletre fejeli a labdát a gólra éhesen érkező Tudorie elől. A sarokrúgással Ganovic keresi Mitrea fejét, de a lehajoló védéről jócskán a kapu mellé pattan a labda.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Világoskék mezben és fehér nadrágban a Voluntari, tiszta zöldben a Sepsi.

Legutóbb tavaly októberben, a Sepsi OSK Aréna avatóján csaptak össze, akkor a Voluntari 2–1-re nyert – olvashattuk ugyanott.

A két együttest tíz pont választja el a rangsorban, a Sepsi OSK jelenleg a kilencedik, az FC Voluntari pedig a negyedik helyen áll. A Sepsi OSK és az FC Voluntari korábban tizenháromszor találkozott az élvonalbeli bajnokságban, a csapatunk készer győzött, öt mérkőzés döntetlennel zárult, és hatszor az Ilfov megyei alakulat örülhetett.

„Az élvonalban mindig ugyanazzal az elvárással lépünk pályára, elsősorban szeretnénk látványos mérkőzést játszani. Természetesen nem lesz könnyű, mert a bajnokság egyik meglepetéscsapatával találkozunk, amely az idény kezdete óta szinte mindig a felsőházi rájátszást jelentő helyeken tartózkodott, de szeretnénk begyűjteni a három pontot. Szép emlékeket őrzök azokból az időkből, amikor az FC Voluntari vezetőedzője voltam, közel másfél évig irányítottam az együttest, és bízom benne, hogy egy szép mérkőzés lesz szombaton” – nyilatkozta a Sepsi honlapján Cristiano Bergodi, az OSK vezetőedzője.

Gond is akad a Sepsinél, ugyanis a szezonba már nem számíthatnak Anass Achahbar játékára, a holland középpályás részleges ínszakadást és bokatörést szenvedett a Rapid ellen. Sérült a télen igazolt belső védő, Mihai Balasa is, a középpályás Nicolae Paun és a balszélső Marius Stefanescu pedig sárga lapjai miatt nem léphet pályára.

A Sepsi OSK csapatát szombaton a visszavágás vágya fűtheti az FC Voluntari ellen. A sepsiszentgyörgyi vezetőedző, Cristiano Bergodi arról beszélt, a felmérések azt mutatják, jól felkészültek játékosai a fontos meccsre.

A 92. PERCBEN engedte ki kezéből a győzelmet a Rapid ellen a 33. perctől emberelőnyben játszó Sepsi OSK, így nem tudta megelőzni a táblázaton a hazai mérkőzését Mioveni-ben rendező bukaresti csapatot.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–VOLUNTARI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik