A Sepsi otthon kapott ki a Chindia Targovistétől

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 16:20
null
A Sepsi otthon kapott ki a Chindia Targovistétől (Fotó: Tókos Csaba)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 26. fordulójának pénteki játéknapján a Sepsi OSK hazai pályán 1–0-ra kikapott a Chindia Targovistétől.

ROMÁN LIGA 1
26. FORDULÓ

Sepsi OSK–Chindia Targoviste 0–1 (Negut 53.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hazai pályán szenvedett vereséget péntek délután a Sepsi OSK a román élvonalban, a playoffért harcoló székelyföldi csapatot egyik üldözője, a Chindia Targoviste győzte hibátlan védekezéssel.

Bár a Chindiát a mérkőzés előtt négy pont választotta el a felsőházi rájátszást érő hatodik helytől, a Liga 1 legdefenzívebb szellemében futballozó csapata az első félidőben kizárólag a Sepsi játékának rombolására törekedett. A saját térfelét megszálló vendégegyüttes óvatos, lassú és kilátástalan, az ellenfél hibáira váró pozícióharc irányába terelte a mérkőzést, elérve, hogy a hazaiak egyetlen lövésig se jussanak el szünet előtt.

A Chindia által várt szentgyörgyi hiba a második félidő elején jött el, amikor a jobbról kapura törő Cristian Negut egy átemelős csellel jutott túl a nyakát behúzó Bogdan Mitreán és az ötös sarkáról a rövid sarokba lőtt (0–1). A Sepsi edzője, Leo Grozavu hármas cserével reagált, de csapata hiába vitte egyre közelebb a labdát a targoviste-i tizenhatoshoz, a beadásokban és az átlövésekben sem erő, sem pontosság nem volt.

Hetven perc kellett, hogy a kapuhoz közeli lehetősége legyen a Sepsinek, de Pavol Safranko fejese és Boubacar Fofana lövése is fölé ment. Hiába állt Safranko mellé a 191 centis Branislav Ninaj, majd a 193 magas Simone Rapp, sem a felívelt labdák, sem a pontrúgások nem találták meg őket, így az idény talán legrosszabb meccsét játszó székelyföldi csapat pont nélkül maradt.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, a Sepsi 1–0-ra kikapott a Chindiától.

90. perc: Három perc a ráadás.

89. perc: Újra cserélt a Chindia, Ratát Diaz váltotta.

85. perc: A csere cseréje, Neicutescu helyére Fomba Bourama állt be.

78. perc: Az utolsó Sepsi-csere is megtörtént, Golofca helyére Rapp állt be – utóbbinak ez az első meccse a szentgyörgyi csapatban.

76. perc: Helyzet a másik oldalon is! Egy jobb oldali beadás után Neicutescu hat méterről, estében lőtt, de nem találta el a kaput.

74. perc: Majdnem! Egy jobb oldali szöglet után a vendégek nem tudtak felszabadítani, Fofana elé került a labda, a frissen pályára lépő játékos azonban közelről nem találta el a kaput.

74. perc: Újabb hazai csere, Eder González helyére Fofana állt be.

71. perc: Ninaj bal oldali beadása után Safranko hat méterről fejelte a kapu fölé a labdát.

59. perc: Celea rúgta fel a tizenhatos előterében Golofcát, ez is megért egy sárga lapot.

58. perc: Hármas csere a Sepsinél, Achahbar, Purece és Dimitrov le, Ninaj, Aganovic és Delijannidisz be.

57. perc: Cserélt a Chindia, Neicutescu be, Berisha le.

53. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A CHINDIA! Egy felívelés után Cristian Negut a jobb oldalon átverte Mitreát, majd az öt és feles jobb széléről, jobbal a kapuba lőtte a labdát. 0–1

51. perc: Purece próbálkozott távolról, de nem találta el a kaput.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Csere egyik oldalon sem történt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő.

40. perc: Dimitrov maradt lent a földön, a jobb lábát fájlalja, ápolni is kell.

37. perc: Ismét Petrila lépett volna ki ziccerben, de egy bevetődő védő mentett.

35. perc: Petrila tört be a tizenhatoson belülre, de szögletre tisztáztak előle. A sarokrúgás után nem alakult ki helyzet.

32. perc: Golofca is besárgult.

29. perc: Dulca a vállánál fogva rántotta le Achahbart, villant a sárga lap.

25. perc: Petrila jobb oldali szöglete után elfejelték a labdát a vendégek a tizenhatoson belülről.

20. perc: Helyzet! Golofca jobb oldali beadása után a berobbanó Achahbar nagyon kevéssel maradt le a labdáról, majd a vendégek felszabadítottak.

9. perc: Egy jobb oldali beadás után Iacob lőtt estében, 17 méterről, de nem találta el a kaput.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Piros-fehérben a Sepsi, kékben a Chindia.

A Chindia kezdőcsapata: Aioani – Capusa, Iacob, Pitian, Celea, Dinu – Negut, Dulca, Rata, Dumitrascu – Berisha. Vezetőedző: Emil Sandoi. A kispadon: Moldovan, Florea, Costea, Diaz, Martac, Fomba, Kocic, Neicutescu, Yaméogo.

A Sepsi OSK kezdőcsapata: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Stefanescu – Éder, Purece – Golofca, Achahbar, Petrila – Safranko. Vezetőedző: Leo Grozavu. A kispadon: Jesús Fernandez, Delijannidisz, Csiszér, Ninaj, Fofana, Aganovic, Fülöp L., Tamás, Rapp.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Sepsi OSK–Chindia Targoviste mérkőzés a román Liga 1 26. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Öt forduló van még hátra a román élvonal alapszakaszából, és a csapatok többsége hevesen számolgatja, milyen esélyei vannak a rájátszásra. Matematikailag ugyanis eddig csak az egyaránt 54 pontos FCSB és CFR biztosította a helyét a felsőházban, és csupán a sereghajtó Poli Iasi (16) nem juthat a legjobb hat közé – a többiek még reménykednek. A negyedik helyen álló Sepsi OSK-nak (40) nyolc pont kell az utolsó öt mérkőzésen a biztos playoffhoz, és pénteki ellenfele, a nyolcadik Chindia Targoviste (32) legyőzésével máris lerázhatja egyik üldözőjét.

A vendéggárda kedden a Román Kupa negyeddöntőjében is pályára lépett (0–1 az Universitatea Craiova ellen), ám Emil Sandoi edző azon a találkozón pihentette több alapemberét is. A Sepsit irányító Leo Grozavu zártan védekező ellenfélre számít, mivel a Chindia meccsein születik a legkevesebb gól ebben az idényben a Liga 1-ben: a havasalföldi csapatnál senki sem ért el kevesebb találatot, mégis versenyben van a felsőházért.

„Biztosan drágán adják a bőrüket, nagyon kemény harc lesz a rájátszásért, a látványos foci háttérbe szorul majd ezekben a hetekben, mindenki csak a pontokra hajt” – mondta online sajtótájékoztatóján a Sepsi szakvezetője, aki szerint a koronavírusból felépülő játékosai többsége már felvette a ritmust, de csak a találkozót követő tíz napban – amikor nem lesz mérkőzése együttesének – kerül majd valamennyi futballista azonos erőnléti szintre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik