Gól a 94. percben, megvan a Sepsi első hazai pontja a „mumus” ellen

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.12.05. 13:20
null
A Botosani ellen már hagyományosan nem megy a Sepsinek... (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK)
Kétgólos hátrányból állt fel a Sepsi OSK a mumusa, a Botosani ellen, az egyenlítő gól a 94. percben esett!


ROMÁN LIGA 1
12. FORDULÓ
Sepsi OSK–Botosani 2–2
(0–1)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Avram
Sepsi OSK:
Jesús Fernández – R. Dimitrov, Buhenna, A. Dumitrescu (Stefan, a szünetben), Stefanescu (Petrila, a szünetben) – B. Fofana (Fülöp L., 73.), Mitrea, Vasvári – Purece (Golofca, a szünetben), Safranko (Nouvier, 80.), Aganovic. Vezetőedző: Leo Grozavu
FC Botosani: E. Pap – Patache, Harut, Chindris, Tiganasu – Florescu, Jonathan Rodríguez – Roman (Toutouh, 68.), Ongenda, Tircoveanu (Askovszki, 84.) – Keyta (Holzmann, 84.). Edző: Marius Croitoru
Gólszerző: B. Mitrea (55.), R. Dimitrov (90+4.), ill. Tircoveanu (36.), H. Keyta (53.)

Csak félig szabadult a Botosani-átoktól a Sepsi OSK, amely továbbra is képtelen győzni a bukovinai csapat ellen, de négy hazai vereség után most egy utolsó perces góllal legalább egy pontot otthon tartott.
A Sepsi kíméletlen letámadással szorította be saját kapuja elé a Botosani-t, de a szentgyörgyi labdaszerzések után támadásokból – a sérült Fülöp István és az eltiltott Anass Achahbar hiányában – hiányoztak a helyzeteket teremtő kulcspasszok. Ezek hiányában inkább ívelgetett a Sepsi,
de Pavol Safranko hiába maradt egyedül a kapussal szemben, nem tudta átemelni Eduard Papot.

Aztán a szlovák csatár és Rasíd Buhenna egymást zavarta egy közeli fejesnél, így a vendégek kapusa könnyedén védett. A gyorsan eldurvuló meccs második negyedórájában Marius Avram játékvezető két-két játékos mellett a Botosani reklamáló edzőjének, Marius Croitorunak is kiosztott egy sárga lapot, miközben a Sepsi az eredménytelen beadások helyett átváltott az átlövésekre, de sem Radoszlav Dimitrov, sem Florin Puresce, sem Adnan Aganovic, sem Boubacar Fofana nem találta el a kaput. A bukovinai csapat viszont egyetlen végigvitt támadásából betalált: Hamidou Keyta futotta le a bal oldalon Buhennát, az alapvonalról középre adott labdáját pedig Andrei Tircoveanu passzolta öt méterről az üres
kapuba.

Leo Grozavu szentgyörgyi edző szünetben hármat is cserélt, de az első egyenlítési lehetőség Aganovic előtt adódott, akinek húsz méterről rálőtt labdája a keresztlécet súrolva ment a jobb felső sarok fölé.

Aztán Keyta megint lefutotta Buhennát, és lőtt egy szerencsés gólt: Bogdan Mitreáról is visszapattant hozzá a labda, majd a rövid sarkot záró Jesús Fernandez kapusról a hálóba pörgött. Erre már azonnal válaszolni tudott a Sepsi: Claudiu Petrila jobb oldali szögletére középen érkező Mitrea térddel küldte a bal alsó sarokba a labdát. A vendégek védői jó blokkokkal, Pap kapus pedig két bravúros védéssel (mindkétszer Petrila lövéseinél) az utolsó pillanatig elodázták a szentgyörgyi egyenlítést, de a legvégén
elfeledkeztek Mitreáról. A román válogatott védő pedig remekül visszatette a labdát Dimitrovnak, akinek erős, de középre tartó lövése Pap kezéről a hálóba vágódott – és már középkezdésre sem maradt idő.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. PERC EGYENLÍT A SEPSI, RADOSZLAV DIMITROV Mitrea okos visszagurítását kapura rúgja kissé jobbról, 13 méterről, Pap túl nagyot akar védeni, a fejéhez tartó labdát jobb kézzel a bal alsóba üti. 2–2!

90+3. perc Petrila elmegy a balon, a beadása Rodríguezről Fülöp elé pattan, aki hatról a kapushoz fejeli a labdát.

90. perc Stefan, majd Aganovic is lök a 16-oson belül, nagyon akar a Sepsi, csak nagyon nem megy neki.

Négy perc a ráadás!

89. perc Golofca passzát Petrila jobbal kapura teszi az ötös bal sarkáról, de véd vetődve a bal alsó előtt Pap!

Csak a szokásos? A Botosani eddig mind a négy látogatása alkalmával nyerni tudott a szentgyörgyi stadionban, ráadásul még egyetlen gólt sem kapott a Sepsi pályáján. Legalább ez utóbbi kipipálva...

86. perc Veszélyes szöglet, kettő is, de megússza a Botosani.

84. perc Florin Stefan kap sárga lapot, nyújtott lábbal odarúgott Florescunak.

83. perc Tircoveanu le, a macedón Stefan Askovszki be, Keytát meg az oszták Marcel Holzmann váltja, szélső és védő a két támadó helyén a vendégeknél.

A Sepsi az egyetlen csapat, amely idén minden meccsen kihasználta mind az öt cseréjét!

80. perc Bryan Nouvier be, Safranko be, ékcsere.

79. perc Pap lép ki ismét jól egy szögletre, amely után természetesen ápolni kell. Buhenna ment neki.

78. perc Sárga lap Leo Grozavunak is. Kitalálják. Catalin Golofca csak szabálytalankodott. A jónevű Tiganasu volt a szenvedő fél, Romario és Platini kár, hogy nincs itt. De Fernández van!

73. perc Fülöp Lóránd be, Fofana le.

72. perc Pap kikapja a léc alól Golofca újabb 16-os előtti, jobblábas lövését!

70. perc Aganovicot kell ápolni, Golofca csúszott neki oda véletlenül, majd Safranko lő 22-ről a léc fölé.

70. perc Keyta bal oldali beadását elhalássza Mitrea az ötös bal sarka és Toutouh elől.

68. perc Roman meghúzódott, Youssef Toutouh váltja. Marokkói származású a csereember, de sokszoros dán U21-es válogatott.

64. perc Aganovic szép beadására remekül vetődik ki Pap, Golofca elé, majd Fernández szereli a 16-os bal sarka előtt a kapujából messze kifutva Rodríguezt!

63. perc Gabriel Vasvári kap sárga lapot, odatalpalt Tircoveanu bokájára. Ápolás is.

Megy előre a Sepsi, de hiába zakatol, hiányoznak az ötletes passzok.

58. perc Keyta két jó csel után jobbal magasan a léc fölé lő 24-ről, kissé balról.

55. PERC BOGDAN MITREA JAVÍT, szépít a Sepsi. Petrila jobb oldali, jobblábas szöglete az ötös előtt álló védő jobb térdéről a kapu bal alsó sarkába pattan. 1–2!

53. PERC EZ BEZZEG BENT VAN, HAMIDOU KEYTA megindul a balon, egy védő sem állja az útját, a jobb sarok elől jobbal a rövid alsó sarokba lő. Fernández beleért, de hiába, a labda meg eleve egy rossz csel után Mitreáról pattan vissza a szélsőhöz. 0–2!

52. perc Golofca jobb oldali beadása egy védőről a kapus kezébe pattan.

48. perc LÉC! Aganovic gondol egyet, és jobbal 23-ról, középről kapura lő, a labda a lécen csattan, nem sokkal elkerülve a jobb felső sarkot!

46. perc Aganovic és Patache összerúg. ápolás.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Dumitrescu, Purece és Stefanescu le, Florin Stefan, Catalin Golofca és Claudiu Petrila be.

Hármat cserél a hazai csapat a szünetben.

Hatszor lőtt kapura a Sepsi, csak egyszer a Botosani.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Két perc a ráadás, ennek örömére Fofana jobbal a bal alsó mellé lő kissé jobbról, 15 méterről.

43. perc Támad, támad a Sepsi, kevés eredménnyel. Beadások sincsenek per pillanat. Pap leüti Purece jobb oldali kornerét Fofana fejéről, majd ütközik védőjével, Haruttal.

40. perc Vasvári blokkolja az ötös jobb sarkán Roman jobblábas lövését. A kornert kifejeli Fofana.

36. PERC VEZET A BOTOSANI, Keyta megvillan, két jó csel után szépen ad be balról, a középen érkező ANDREI TIRCOVEANU ballal az üresen tátongó bal alsóba passzol, öt méterről, kissé jobbról. 0–1!

34. perc Stefanescu most a labdát találja el ballal, a beadása Papé.

31. perc Marius Stefanescu is kap egy sárga lapot, a balon nagyot rúgott Patache lábába.

30. perc Sárga lap a vendégmesternek, Marius Croitorunak. Egy Keyta, Buhenna ütközés miatt reklamált.

26. perc Fernández lép ki merészen a kapujából, és ment Keyta elől testtel, abszolúte szabályosan.

24. perc Purece ballal a jobb felső fölé méri a kissé balról, 21 méterről járó szabadrúgást.

24. percAndrei Chindris kap sárga lapot, megtámasztotta hátulról Safrankót.

21. perc Fofana hagy egy kipattanót Purecének, aki jobbal a jobb alsó mellé lő, a 16-os jobb sarkára belépve, futtából.

18. perc Sárga lap Mihai Romannak, Vasvári kapott nagyot tőle. Ápolás.

15. perc Florin Purece kap sárga kapot Keyta felvágásáért, jogos.

14. perc Purece beadását az ötösön felugró Safranko és Aganovic együttes erővel fejelik Paphoz, egymást zavarva! Aztán mérgesen néznek egymásra, ez a ziccer bizony kimaradt.

Pap volt román U21-es és U19-es válogatott.

11. perc HELYZET, Dumitrescu ballal balról remekül ível az ötös bal sarka és Safranko elé, aki ballal majdnem nagyon szép gólt emel, de elér a labdát maga fölött Pap kapus!

9. perc Keyta bal oldali beadására szépen lép ki Fernández. Keyta francia-mali légiós.

JÖTTEK-MENTEK!
2016-ban Hadnagy Attila ment ingyen a Botosanitól a Sepsihez, onnan 2016-ban Lóránd Fülöp igazolt a mostani ellenfélhez.

8. perc Buhenna távoli ívelése kapuscsemege.

6. perc Purece jobb oldali, ballábas beadását 11-ről a kapushoz fejeli Dimitrov, a kapunak háttal állva. Illetve a levegőbe felugorva.

3. perc Safranko a kapu előtt, de lesen kapta őt a Vasvári-passz.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Szépen süt a nap, a hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta kékben.

A szentgyörgyi csapat ebben az idényben már nem számíthat a kisnikápolyi kupamérkőzésen megsérült Fülöp Istvánra: az idén két gólt és négy gólpasszt jegyző középpályás elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így műtét vár rá.

„Mindenki dühös, hogy kiestünk a kupából, de a kudarcok után mindig könnyebb motiválni a csapatot. Nehéz mérkőzés lesz, mert vannak hiányzóink, de kötelességünk minél előbb kijavítani ezt a hibát” – nyilatkozta online sajtótájékoztatóján Leo Grozavu.


A két klub több szálon is kötődik egymáshoz. Nemcsak hat szentgyörgyi játékos játszott korábban az ellenfélnél, hanem Hadnagy Attila sportigazgató is, valamint Leo Grozavu edző is ült már két időszakban is a Botosani kispadján. A Sepsi szakvezetője szerint amúgy nincs jelentősége annak, hogy jelenlegi csapata még nyeretlen korábbi klubja ellen, mert előbb-utóbb minden sorozat megszakad.

Rossz előjel a szombati bajnoki mérkőzés előtt, hogy a Botosani eddig mind a négy látogatása alkalmával nyerni tudott a szentgyörgyi stadionban, ráadásul még egyetlen gólt sem kapott a Sepsi pályáján.

Három év és nyolc mérkőzés sem volt eddig elég a Sepsi OSK-nak, hogy nyerjen a FC Botosani ellen a román élvonalban, de a székelyföldi csapat szombat délután újra megpróbálja legyőzni a bukovinai együttest.

Az előző fordulóban: a Sepsi fordítani tudott idegenben a meglepetéscsapat Chindia Targoviste ellen, ezzel két döntetlen után ismét győzni tudott a szentgyörgyi gárda.

Egyetlen mérkőzésből állt az előző kiírásban döntőt játszó Sepsi OSK Román Kupa-idénye, a trófea megszerzését kitűző székelyföldi csapat ugyanis szombat délelőtt kikapott a másodosztályú Turnu Magurele otthonában. A második félidőben egyre durvábban védekező hazai játékosok előbb Fülöp Istvánt, majd Gabriel Vasvarit tették harcképtelenné, a kettő között meg a leshatáron szabadon maradó Stefan Blanaru fejesével megszerezték a vezetést. A 62. percben a saját cselében elbotló Anass Achahbar
megkapta második sárga lapját az esetet műesésnek minősítő Catalin Zopa játékvezetőtől, és Leo Grozavu szentgyörgyi edző hiába cserélte be összes tartalék támadóját, helyzete is csupán a ráadáspercekben akadt a székelyföldi csapatnak.

Az előző kiírásban döntőt játszó szentgyörgyiek egy meccs után búcsúztak a sorozattól (Fotó: a Sepsi hivatalos Facebook-oldala)

Nem minden párharc a pályán dőlt el a főtábla első körében, a címvédő FCSB játék nélkül jutott tovább, miután ellenfele, a másodosztályú Gloria Buzau a nagyszámú koronavírus-fertőzött játékosa miatt nem tud kiállni a hétfő esti mérkőzésre és a bajnoksággal ellentétben a Román Kupában a szövetség nem engedélyezi a járvány miatti halasztást.

Egyetlen mérkőzésből állt az előző kiírásban döntőt játszó Sepsi OSK idei Román Kupa-idénye, a székelyföldi csapat ugyanis szombat délelőtt kikapott a Liga 2-es Turris Oltul Turnu Magurele otthonában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–BOTOSANI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik