Cseréi szállították a fontos győzelmet a Sepsinek

Vágólapra másolva!
2020.11.23. 16:55
null
Fülöp István ezúttal a kispadról szállt be a mérkőzésbe (Fotó: Fekete Lehel, archív)
A román első osztályban szereplő Sepsi fordítani tudott idegenben a meglepetéscsapat Chindia Targoviste ellen, ezzel két döntetlen után ismét győzni tudott a szentgyörgyi gárda.

ROMÁN LIGA 1
11. FORDULÓ

Chindia Targoviste–Sepsi OSK 1–2 (1–0)
Gyurgyevó,
Marin Anastasovici Stadion, zárt kapuk mögött. V: Birsan
Chindia:
Aioani – Capusa, Iacob, Pitian, Fomba – Negut, Dulca (Yaméogo, 78.), Rata (Cerchez, 81.), Dumitrascu – D. Popa (Neicutescu, 85.), Florea (Costea, 78.). Edző: Emil Sandoi
Sepsi OSK: Jesús Fernández – R. Dimitrov, Tincu, Dumitrescu, Stefan – Vasvári, B. Fofana (Fülöp I., a szünetben), Purece (Gál-Andrezly, 85.) – Golofca (Aganovic, 63.), Bajrovic (Safranko, 63.), Petrila (Achahbar, a szünetben). Edző: Leo Grozavu
Gólszerző: Dumitrascu (39.), ill. Aganovic (68.), Achahbar (77.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Leo Grozavu szentgyörgyi edző mindkét megszokott belső védőjét, az első tíz mérkőzésről egyetlen percet sem hiányzó Rasíd Buhennát és Bogdan Mitreát is nélkülözte, előbbi betegség, utóbbit eltiltás miatt. Helyükön az idén eddig egyetlen percet játszó Razvan Tincu és a 19 éves újonc, Andres Dumitrescu játszott, bár dolguk alig akadt, mert a Liga 1 legdefenzívebb felfogású csapata az első perctől kezdve átengedte a labdát és a kezdeményezést a Sepsinek.

A székelyföldiek tudománya viszont elfogyott a hazai tizenhatos környékére érve, így az első félidőben egyedül Claudiu Petrila 17 méteres, erős, de középre tartó lövése veszélyeztette Mihai Aioani kapuját.

A Chindia kivárásra és az ellenfél hibájára váró futballja viszont a bejött, mert Tincu elnézett egy felezővonalnál történt blokkolásból feléje pattant labdát, amelyre Denis Dumitrascu csapott le, és 22 méterről átemelte Jesús Fernandez kapus felett.

A játék képe szünet után sem változott, a Chindia kettős fallal védte tizenhatosát, a Sepsi pedig passzolgatott és távolról lődözgetett.

A változást a 63. percben becserélt Pavol Safranko és Adnan Aganovic hozta meg, akik alig hat perc alatt összehozták az egyenlítést a horvát középpályás 16 méteres, egy védőn irányt változtató lapos lövésével. Újabb kilenc perc múlva Safrankót szerelték a védők, de a labda a szünetben beálló Anass Achahbar elé került, aki 23 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt – ez volt a Sepsi hatodik olyan gólja a szezonban, amelyet csereként beálló játékos ért el.

A Chindiának viszont nem voltak ilyen minőségi cseréi és esélye sem az egyenlítésre a hátralevő időben, így a szentgyörgyi csapat továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel. 1–2

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Florin Stefan kap sárga lapot, ellökte a jobbon Cherchezt. A beadás veszélyes, de tízről a bal alsó mellé fejeli azt Iacob.

89. perc Három perc a ráadás, Aganovic a földön, mindene fáj.

88. perc Helyzet, Safranko passzát Fülöp az ötös jobb sarkáról Yaméogóba rúgja!

85. perc A mai utolsó Sepsi-csere, Purece le, a volt szlovák U-válogatott Péter Gál-Andrezly be, előtte Popát Mihai Neicutescu váltja.

81. perc CristianCherchez váltja a hazaiaknál Ratát.

78. percMihai Costea be, Florea le, Blaise Yaméogo be, Dulca le a hazaiaknál.

A Sepsi idei 15 góljából hatot lőttek a cserék, Achahbar az első a ligában az idényben, aki kétszer is eredményes a kispadról beszállva. Grozavu, a cserekirály.

77. PERC VEZET A SEPSI, Safranko elől ment jobbal a 16-os előtt Capusa, érkezik a holland ANASS ACHAHBAR, és ballal 24-ről félmagasan a jobb sarokba lő. 1–2!

76. perc Sárga Daniel Popának Purece lerántásáért, bármennyire is dühöng és rúgja a gyepet.

73. perc Megúszta a Sepsi, Popa gyanús körülményen között ült fenékre az ötös jobb sarka előtt, de tovább! Igaz, lesről indult Negut szép indítása után, ezt követően rántotta le Fülöp.

73. perc Dimitrov jobb oldali beadása éppen csak magas középen Safrankónak az ötösön!

71. perc Dimitrov jobbról éles szögből laposan a kapus elé lő.

68. PERC ADNAN AGANOVIC jobbal a jobb alsóba lő középről, 16 méterről, Safranco jobbról jövő, lapos passza után. 1–1. Grozavu, a cserekirály.

64. perc Érdekes, picit megy neki Daniel Florea Purecének, de sárga lap. És szabadrúgás kissé balról, 26 méterről, Vasvári jobbal a kapushoz lő.

63. perc Bajrovicot Pavol Safranco, Golofcát Adnan Aganovic váltja a Sepsiben.

60. perc Marco Dulca nagyot rúg a középpályán Achahbarba, sárga lap.

Purece lassan 30, volt korosztályos román válogatott, az Atletico Arad neveltje, onnan került anno a Nottingham Foresthez, légióskodott Izraelben és Lengyelországban is.

58. perc Purece gondol egyet, és kissé jobbról ballal kapura lő, jó 30-ról. De éppen középre.

55. perc Catalin Golofca kap sárga lapot a gólszerző fellökéséért.

53. perc Nagy mezőnyfölényben a Sepsi, de nemhogy veszélyes lövések nincsenek, épkézláb beadások és 16-os előtti indítások sem.

49. perc Vasvári passzát Purece kissé jobbról ballal egy méternyivel lövi a léc fölé, középre.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kettős csere a Sepsiben: Fofana helyett Fülöp István, Petrila helyett Anass Achahbar.

ROMÁN KUPA. Székelyföld Liga 1-es csapata, az előző kiírásban a döntőig jutó Sepsi OSK a Turris-Oltul Turnu Magurele vendége lesz, amely szombaton éppen a Csíkszeredával játszott gól nélküli döntetlent hazai pályán. A címvédő FCSB ugyancsak a Liga 2-ből kapott ellenfelet, a Gloria Buzaut, a bajnok CFR viszont – mivel tavaly korán kiesett, és így az idén nem volt kiemelt – élvonalbeli csapat, a Poli Iasi ellen játszik. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el november 28-án, az alacsonyabb osztályú vagy az előző idényben gyengébb helyezést elérő csapat pályaválasztásával.

E párharc legjobb góllövője Goran Karanovic 2 találattal, például Hadnagy Attila. Bradley Diallo, Issa Thiaw és Dylan Flores előtt.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Purece Bajrovic passzát ballal balról, 10-ről jócskán a kapu mellé rúgja.

42. perc Fofana ad be jobbról ballal kétszer is, mindkettőt kifejelik.

A gólszerző balhátvéd, most középpályás, 25 éves, egyszeres U19-es román válogatott.

38. PERC VEZETNEK A HAZAIAK, Tincu elnéz egy elé csorgó labdát, DENIS DUMITRASCU meg ballal a kapu közepébe emel középről, 22 méterről, az ötösön álló kapus fölött. 1–0!

36. perc Dumitrescu megállítja a jobbon Floreát, odalép Purece, akit ellök az ék, szabadrúgás.

Sandoi 30-szoros román válogatott, volt az Angers légiósa, a legtöbbet a királyi U. Craiovában játszott. 1990-es vb-résztvevő az egykori középhátvéd.

33. perc Florea szépen fejel Popa elé, aki nem lő a 16-osról jobbal, közbelép Tincu. A másik oldalon Iacob vágja ki Dimitrov jobb oldali beadását a gólra éhes támadók elől.

28. perc Golofca lapos passzával Petrila bedob jobbal egy cselt a 16-os előtt, középen, majd ballal 22-ről a kapus kezébe lő. A meccs első kapura lövése!

Nem csúnya stadion

25. perc Vadim Rata nagyon ideges, pedig megérdemelten kapot sárga lapot Vasvári felrúgásáért.

A Liga 1 két legidősebb edzője ül a padokon, Emil Sandoi 55, Grozavu 53 éves.

21. perc Stefan megindul a balon, de rossz a beadás.

Előbbi guineai, utóbbi mali.

18. perc Fofana cselezget a jobbon, szereli őt a hazaiak afrikaija, a 48-assal szereplő Fomba. Fofana lök, szabadrúgás.

Ha észrevették, most nem cselezte ki a fiatalszabályt a Sepsi: Dumitrescunak játszania kell, mert nincs más belső védő, Petrila cseréje pedig a szintén ifi Stefanescu lenne. Mitrea eltiltott, Buhenna beteg.

13. perc Radu háromszögez a balon Ratával, ballal bead, a szépnevű Florea elől ment bevetődve Dumitrescu.

11. perc Stefan elfut a balon, beadását kifejeli Popa.

10. perc Petrila megindul a balon, Negrut azonnal lerántja.

8. perc Többet támad a Sepsi, de Dimitrov és Golofca is rosszul ad be jobbról, utóbbi kivezeti a labdát aztán. Kirúgás.

5. perc Igen óvatos mezőnyjátékkal.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta feketében, a Sepsi tiszta zöldben.

Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője csapata honlapján: „Fontos mérkőzésünk lesz, a bajnoki szünet talán kissé megtörte a ritmust, de az utóbbi eredményeket tekintve, úgy gondolom, jókor jött ez a pihenő. Egy olyan csapattal játszunk, amely az utóbbi időszakban jó eredményeket ért el, a nyáron igazolt játékosok emelték a Chindia játékának színvonalát. A játékosok hajlandók bármit megtenni a csapatért, tehát egy nehéz meccsre számítok”.

Egy kis örökmérleg: 4 találkozó az élvonalban, két iksszel és 2 Sepsi-sikerrel, 2, ill. 6 rúgott góllal.

A szűk keretéből most négy játékos is sérült vagy koronavíus-fertőzött, utóbbiból a Sepsinél is van – az idény során először – három, de a Leo Grozavu vezette székelyföldi csapat bővebb kerettel dolgozhat.

Az előző idény végén a kiesést csak a létszámemelésnek köszönhetően megúszó Chindia a Liga 1 leginkább felülteljesítő csapata, tíz mérkőzésen tizennégy pontot gyűjtött, a válogatott szünet előtt a listavezető Universitatea Craiova otthonában nyert 1–0-ra.

A román élvonal idei meglepetéscsapata, a Chindia Targoviste ellen játszik hétfő délután a Sepsi OSK. A találkozót a Duna-menti Gyurgyevóban rendezik, Targovistétől 150 kilométerre, mivel a csapatnak másfél évvel az élvonalba jutás után sincs megfelelő stadionja.

Utóbbi két bajnokiján nyeretlen maradt a Sepsi, amely hétfőn a lehetőségeihez képest várakozáson felül teljesítő a Chindia Targoviste ellen lépne a győzelem útjára.

Az együttes a a közleményében azt írja, hogy három játékos mellett az egyik egészségügyi stábtag is megfertőződött. A koronavírusos személyek tünetmentesek, de a klub természetesen elszigetelte őket.

A Sepsiszentgyörgy labdarúgócsapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy a legutóbbi tesztelések során négy személynek is pozitív lett a mintája.

A román Liga 1 9. fordulójában az előző négy mérkőzését megnyerő Sepsi OSK 2–0-ra kikapott az Academica Clinceni otthonában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CHINDIA–SEPSI OSK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik