BOROS MIKLÓS 2021.10.15 14:24 Frissítve: 2021.10.16 11:47

Liga 1: emlékezetes nap lesz, először játszik új stadionjában a Sepsi

Diószegi László elnök az új otthonnak, valamint a klub saját sörének is nagyon örül, és természetesen győzelmet remél a szombati bajnoki mérkőzésen.

 

Szombaton debütál a Sepsi OSK új stadionja (Fotó: Sepsi OSK)


Akárcsak három és fél éve, a Sepsiszentgyörgyön rendezett első Liga 1-es mérkőzésen, a város új stadionjában is a FC Voluntari lesz a Sepsi OSK első vendége. A magyarországi támogatásból a város Csíkszereda felőli kijáratánál felépült, 8230 férőhelyes, UEFA négyes kategóriájú Sepsi OSK Aréna (a Sepsi Aréna elnevezés már 2018 óta foglalt, az a szomszédos multifunkcionális sportcsarnoké) múlt hétre tervezett hivatalos avatóünnepsége elmaradt ugyan az egyre inkább romló romániai járványhelyzet miatt, a székelyföldi klub a válogatott szünetben elkezdte az átköltözést új otthonába.

 
Álmok álmodói - könyv a sepsiszentgyörgyi labdarúgásról

Nemcsak a csapat, hanem a klub vezérkara, sőt a szurkolói bolt is az arénában működik tovább – utóbbi szombat délelőtt, az első mérkőzés napján nyit ki először új helyén. Az elöljárók másik meglepetése a szurkolók számára a csapat nevét viselő sör szombati piacra dobása lesz – a csíkszentsimoni gyárban készített itallal a Sepsi lesz az első, saját sört forgalmazó romániai futballklub.

Diószegi László klubelnök a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy bár a létesítmény homlokzatán van még hátra némi munka, a mérkőzések megrendezését már semmi sem akadályozza.

„Nagyszerű érzés beköltözni az új otthonunkba, óriási munka van benne. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ne nyerjük meg a szombati mérkőzést. A játékosokat is feldobta az új stadion, érzem, hogy nagyon lelkesek” –
mondta lapunknak a Sepsi elnöke.

Az új stadion első mérkőzése egyben az új edző, Cristiano Bergodi bemutatkozása is lesz a szentgyörgyi kispadon. Az olasz szakvezető szerint az új stadion plusz motivációt adhat csapatának, hiszen rendkívüli minőségű pálya lesz a csapat otthona, amelyen kiválóan lehet futballozni.

„Nagy elvárásaim vannak, de figyelembe kell venni, hogy még csak néhány napot dolgoztam a fiúkkal. Nyitottak arra, amit kértem, és a mérkőzés reményeim szerint hosszú és sikeres út kezdete lesz” – mondta online sajtótájékoztatóján Bergodi, aki azért tart egykori csapatától, az elmúlt években rendre a kiesés ellen küzdő Voluntari ugyanis ötös győzelmi sorozata révén a Liga 1 negyedik helyén áll.

A mérkőzésre a járvány miatti korlátozások miatt csupán 2400 jegyet bocsájtott áruba a klub, és mivel az új aréna a város legszélén áll, a mérkőzés előtti órákban külön buszjáratok indulnak a stadionhoz.

LIGA 1
12. FORDULÓ
SZOMBAT

16.30: Sepsi–Voluntari –  élőben az NSO-n!

Az élcsoport:
 1. CFR 30 pont (11 mérk.), 2. Botosani 22 (11), 3. FCSB 21 (20–11, 11), 4. Voluntari 21 (15–12, 11), ...12. Sepsi 10 (11)

 

2021.12.03 22:41:21

Minden más foci BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ne legyen kétségünk, egyre ritkább lesz, amikor egy Aranylabda-szavazáson egyértelműnek tetszik a nagyközönség jelentős részének, kinek is kellene nyernie. Akkora a verseny, annyiféle sorozat, vetélkedés, ezzel együtt szempont van, hogy a vélemények megoszlanak, és gyakrabban előfordulhat majd olyan »lázadás«, mint amilyen most Lewandowski elmaradt sikere után kitört.

2021.12.02 13:45:16

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Illúzió a javából: az ÁVH a sporton keresztül akarta megszerettetni magát.

2021.12.01 15:30:08

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Két piros lap, megdöngetett lécek itt és ott, kihagyott ziccerek, 11-espárbaj: a Horvát Kupában nyert az Eszék.

2021.12.01 00:01:10

Minden más foci ZOMBORI ANDRÁS

Folyamatosan változik a labdarúgás, így például bealkonyult a kirúgásnak és az emberfogásnak.

2021.11.30 21:42:20

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az európai labdarúgás egyik legfontosabb trófeája.