Labdarúgás: összecsap az olasz és az argentin válogatott

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.15. 18:44
null
Az Eb-győztes olasz válogatott Argentína ellen lép pályára június 1-jén (Fotó: AFP)
Június 1-jén Londonban összecsap egymással az Európa-bajnok olasz és a Copa América-győztes argentin labdarúgó-válogatott – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Az egyszerűen csak „döntő döntőnek” (Finalissima) elnevezett mérkőzés megrendezéséről még szeptemberben állapodott meg egymással az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) sportági szövetség – amiről be is számoltunk oldalunkon –, nem sokkal azután, hogy mindkét kontinentális szervezet felszólalt a nemzetközi szövetségnek (FIFA) a kétévenkénti vb-rendezésre vonatkozó terve ellen.

„Hosszú múltra tekint vissza az UEFA és a CONMEBOL együttműködése – mondta az Artemio Franchi-trófeára és az Interkontinentális Kupára utalva Aleksander Ceferin UEFA-elnök. – Nagy büszkeség, hogy újra útjára indíthatunk egy ilyen nagy presztízsű válogatott viadalt.”

Az Artemio Franchi-kupa keretében kétszer mérkőzött meg egymással az európai és a dél-amerikai kontinenselső: előbb Franciaország (1985), majd Argentína (1993) győzedelmeskedett. A második mérkőzést Puhl Sándor vezette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik