Labdarúgás: argentin–olasz meccset rendeznek jövő nyáron

Vágólapra másolva!
2021.09.28. 17:15
null
Az Európa-bajnok olasz válogatott megmérkőzik Argentínával (Fotó: AFP)
A Dél-Amerikai (CONMEBOL) és az Európai (UEFA) Labdarúgó-szövetség kedden bejelentett együttműködésének értelmében jövő nyáron megmérkőzik egymással a két kontinens bajnoka, Argentína és Olaszország – írja az MTI.

 

Az UEFA honlapja szerint a meccsre júniusban kerül sor, de a pontos dátumról és a helyszínről egyelőre nem született döntés. A megállapodás három meccsre szól, vagyis a következő két Európa-bajnokság és a következő két Copa América győztese is összecsap majd egymással.

Az együttműködés magában foglalja a női labdarúgást, a futsalt, az utánpótlást, a játékvezetést, valamint a szakmai képzéseket. A két kontinentális szövetség irodát nyit majd Londonban, ahol a közös projektek koordinálásával foglalkoznak.

Az európai és a dél-amerikai kontinenselső összecsapása egyébként nem ismeretlen a labdarúgás történetében: az Artemio Franchi-kupa keretében kétszer volt korábban ilyen találkozó, amely előbb Franciaország (1985), majd Argentína (1993) győzelmével zárult. A második mérkőzést Puhl Sándor vezette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik